Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018

Φώτης Λεπίδας (Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω, Δημοσιολόγος, Νομικός σύμβουλος 6ης Υ.Π.Ε)

Φώτης Λεπίδας
Φώτης Λεπίδας
Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω, Δημοσιολόγος, Νομικός σύμβουλος 6ης Υ.Π.Ε

«Έχω διαπιστώσει ότι στη Ζάκυνθο υπάρχει βροχή εντολών για σωρεία προκαταρκτικών ερευνών, για το τι κάνει ένας νοσοκόμος ή ένας γιατρός, για το τι κάνει ένας γείτονας, ή τι λέει κάποιος που βγαίνει δημόσια σε ένα ραδιόφωνο. Αναρωτιέμαι, ο κ. Σταύρος Κοντονής είναι Υπουργός Δικαιοσύνης της Ζακύνθου ή της Ελλάδος; Αυτά που γίνονται εδώ αποτελούν εκχυδαϊσμό της δικαιοσύνης.

Αν ρωτήσει κάποιος την κοινωνία, τον κόσμο, για τον λόγο που αισθάνεται αδικημένος, θα απαντήσει ότι αισθάνεται αδικημένος γιατί τον φτωχοποιούν, τον εξαθλιώνουν και του παίρνουν το σπίτι για ένα αντίτιμο ντροπής. Είπε ποτέ ο κ. Κοντονής, ότι είναι άδικο να χάνει κάποιος το σπίτι του, ειδικά ο φτωχός και ανήμπορος; είναι αυτό δείγμα πολιτισμού; πολιτισμός δεν είναι να ζαλίζεις μια κοινωνία, όταν χθες έλεγες κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη και σήμερα να λες ότι είναι ευλογία να γίνονται πλειστηριασμοί. Αυτό που σήμερα διαδραματίζεται δεν είναι μια αριστερή πολιτική, αλλά μια δεξιά λούμπεν πολιτική ξεκάθαρα υπέρ του κεφαλαίου. Επιμένουν να ισχυρίζονται ότι ασκούν αριστερή πολιτική, δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι ως την αριστερά που ήξερα. Λέει συνεχώς η κυβέρνηση ότι χάνει μάχες αλλά θέλει να κερδίσει τον πόλεμο. Ψεύδονται, ποιες μάχες δίνουν; όταν χάνεις μια μάχη, τουλάχιστον φτιάχνεις αναχώματα απέναντι στον εχθρό, δεν συντάσσεσαι τελικά μαζί του, όπως αυτοί έχουν κάνει.

Η δικαιοσύνη όπως έχω αναφέρει παλαιότερα, δεν είναι διαχρονικά ξεφωνημένη, στην ευρύτερη έννοια του όρου, αλλά υπάρχουν στιγμές της δικαιοσύνης που προκαλούν την οργή της κοινωνίας. Όταν μια απόφαση κάποιων δικαστών αντιβαίνει στο κοινωνικά διαχρονικό περί κοινού δικαίου αίσθημα, δεν θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι συμβατή με το ήθος της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να φορέσει στην κοινωνία μας ένα κοστούμι που δεν της ταιριάζει.
Τέτοια παραδείγματα αποφάσεων υπάρχουν, από την μια πλευρά να βλέπουν οι δικαστές με αυστηρότητα την περίπτωση ενός ανθρώπου στην Πάτρα που έπαιζε ακορντεόν στους δρόμους της πόλης και έβγαζε κάποια ελάχιστα χρήματα για να ζήσει και σε αυτόν τον άνθρωπο ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη για επαιτεία, όταν από την άλλη, έχουμε απαλλακτικά βουλεύματα για καραβιές ναρκωτικών που εισήχθησαν στην Ελλάδα. Ένας δικηγόρος οφείλει να τα κριτικάρει αυτά, γιατί ο δικηγόρος από την φύση του είναι η φωνή της κοινωνίας απέναντι στην δικαστική εξουσία.

Βρίσκομαι σήμερα στη Ζάκυνθο, σε ένα νησί από το οποίο ένας συνάδελφός μου λόγω κάποιων πολιτικών συγκυριών βρέθηκε σε κυβερνητική θέση και δη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτή η ομάδα που σήμερα κυβερνά την χώρα, προέρχεται από έναν χώρο που κάποτε αποτελούσε την ανανεωτική αριστερά, που πρέσβευε την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και που πίστευε ότι χρειάζεται να καταργηθεί η θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης, γιατί ανεξάρτητη δικαιοσύνη και Υπουργός Δικαιοσύνης είναι δύο ασύμβατοι όροι. Αυτή λοιπόν η σημερινή λεγόμενη Αριστερά, δεν ανέτρεψε απολύτως τίποτα βάση των όσων ιδεολογικά πρέσβευε στο παρελθόν. Κάποτε η Αριστερά τιμούσε τα ξερονήσια, η σημερινή ψευδώνυμη Αριστερά, έχει φέρει τα σύγχρονα ξερονήσια σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη.

----------------------------------------------------------------------------------

Έχουν βαφτίσει ένα σκάνδαλο με την ονομασία Novartis, όταν αυτό το σκάνδαλο δεν αφορά μόνο το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας. Στον χώρο της υγείας, το πάρτι που γινόταν στις προμήθειες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ήταν η έκφραση ενός μοτίβου που πάντα υπήρχε, με τη μορφή των προνομιακών σχέσεων που είχαν κάποιες εταιρίες με τον ευρύτερο χώρο της υγείας.

Υπάρχουν κάποιοι που ανέκαθεν απομυζούσαν τον χώρο της Υγείας, αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνουν αυτοί, αλλά τι κάνουν όλοι οι άλλοι για να την θωρακίσουν, να την προστατεύσουν και μιλάω όχι μόνο για τις εκάστοτε Υπουργικές θέσεις στην Υγεία, ή τους διοικητικούς παράγοντες, αλλά μιλάω και για τους γιατρούς. Δεν είναι δυνατόν το ίδιο φάρμακο, να είναι πιο φθηνό στην Αγγλία από ότι στην Ελλάδα. Κάποιοι τα έβλεπαν όλα αυτά, τα γνώριζαν, τι έκαναν;

Τα τελευταία δέκα χρόνια και μέχρι σήμερα, η ηγεσία των νοσοκομειακών ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε ποιο κόμμα πρόσκεινται; μήπως πρόσκεινται στην λεγόμενη ανανεωτική αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήξεραν αυτοί οι γιατροί που συμμετείχαν σε όλες τις επιτροπές προμηθειών τι συνέβαινε; Δεν ήξεραν αυτοί οι γιατροί ποιος συνάδελφός τους έπαιρνε φακελάκι, ή πήγαινε διακοπές με δωράκια από την φαρμακευτική εταιρία με την οποία συνεργαζόταν;

Nα διευκρινίσω ότι από τη μία η φαρμακευτική δαπάνη μοιραία αυξάνεται και πρέπει να αυξάνεται γιατί η επιστημονική έρευνα παράγει συνεχώς νέα φάρμακα, πολύ πιο αποτελεσματικά για σοβαρές παθήσεις όπως για παράδειγμα τον καρκίνο, τα οποία όμως φάρμακα είναι ιδιαιτέρως ακριβά.
Από την άλλη όμως, υπάρχει και ο γιατρός που μετέχει σε μια επιτροπή και κρίνει και είναι σε θέση να καταλάβει αν υπάρχει μια μονομερή προμήθεια προς μία φαρμακευτική εταιρία. Δεν έβλεπε λοιπόν ένας συνδικαλιστής γιατρός τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια; Δεν προβληματίστηκε; Δεν έβλεπε ποιοι συνάδελφοί του μετείχαν σε αυτό το πάρτι που προανέφερα ή μήπως συμμετείχαν μόνο γιατροί που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ; Γιατί δεν έκαναν κάτι για να αναδείξουν το πρόβλημα;
Ασφαλώς και δεν τσουβαλιάζω όλους τους γιατρούς, υπήρχαν και υπάρχουν εξαίρετοι γιατροί, πραγματικά διαμάντια, που δεν μετείχαν σε αυτές τις πρακτικές και τιμούσαν τον όρκο τους. Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού, και στους γιατρούς και στους δικηγόρους. Δεν είναι όλοι οι γιατροί εμπλεκόμενοι στο πάρτι που είχε στηθεί στον χώρο της Υγείας, αλλά ήταν αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για να αποκαλυφθούν οι γιατροί που ήταν οι εμπλεκόμενοι. Απαιτείται αναδρομικό πόθεν έσχες για όλους, να γίνει έρευνα σε βάθος ετών, μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Λόγω των μνημονίων, ο χώρος της Υγείας ουσιαστικά διαλύθηκε. Φταίει το σύστημα κατοχής που ζει η χώρα, αλλά και φταίνε και αυτοί που υπηρετούν αυτό το σύστημα κατοχής, αυτοί που υπέγραψαν να έρθει.
Η Κύπρος που πέρασε και αυτή ένα μνημόνιο και βγήκε από αυτό, εξαίρεσε από την οικονομική ασφυξία των μνημονιακών της δεσμεύσεων, την Υγεία και την Παιδεία. Εμείς δεν το κάναμε.

----------------------------------------------------------------------------------

Το σύστημα υγείας, δεν έχει ανάγκη από εποπτικές και κυριαρχικές παρεμβάσεις κομματικών ή πολιτικών προσώπων, που δεν έχουν σχέση με τον χώρο της υγείας. Δεν έχει ανάγκη τον διορισμό μετακλητών, συγγενών και φίλων, που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, διορισμούς από υπουργούς ακόμα και άλλων χαρτοφυλακίων, εκτός υγείας. Όλα αυτά βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Δεν είναι δυνατόν το σύστημα υγείας στις περιφερειακές ή στις τοπικές του δομές να το διοικούν άνθρωποι που είναι παντελώς άσχετοι του αντικειμένου, άνθρωποι που δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με τον χώρο.

Αυτοί οι άνθρωποι, ακριβώς επειδή δεν μπορούν να παράγουν σοφία, επειδή δεν έχουν την ικανότητα επί του αντικειμένου, βγάζουν άλλα αποτελέσματα, βγάζουν άγρια ένστικτα και αντανακλαστικά παραγοντισμού, κολεγιάς, αυτοσυντήρησης, εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ισχυρού προκειμένου να είναι αρεστοί για να μην χάσουν τη θεσούλα τους. Έρχονται αυτοί και κρίνουν τους ανθρώπους που πραγματικά σέβονται και αγαπούν την πατρίδα. Δεν δέχομαι την άνοδο της ασημαντότητας.
Όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα των πρακτικών, αυτών που σήμερα βρίσκονται στη κυβέρνηση, αυτών που επαναλαμβάνω κάποτε τιμούσαν τα ξερονήσια και σήμερα βγάζουν τα σύγχρονα κοινωνικά ξερονήσια, αυτών που βρέθηκαν στην εξουσία από μια τυχαιότητα και μόνο.     

----------------------------------------------------------------------------------

Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί έχουν χτυπήσει την κοινωνία στο κεντρικό της νευρικό σύστημα. Μια μάνα το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει είναι να έχει γάλα το παιδί της, παρά να γίνει πιο δίκαιη η κοινωνία. Εδώ είναι η επιτυχία της φρικαλεότητας. Δεν αφήνουν το κόσμο να σταματήσει να έχει τρομακτικά προβλήματα ακριβώς για να μην μπορεί να σκέφτεται. να μην μπορεί να είναι ελεύθερος, να μην μπορεί να έχει αντίσταση.

----------------------------------------------------------------------------------

Τιμώ τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και θα τον τιμούσα ακόμα περισσότερο, αν και ο ίδιος τιμούσε όλα όσα πίστευε κάποτε ως αριστερός.

Μετά τη νομοθετική ασφυξία λόγω των μνημονίων, κάποιοι προσπάθησαν να χειραφετήσουν τους δικαστικούς. Αυτό βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρο, και στο παρελθόν το επιχείρησαν άλλες κυβερνήσεις, αλλά η σημερινή το κάνει με έναν κυνικό τρόπο. Παρεμβάσεις πάντα γινόντουσαν αλλά οι φιλελεύθεροι, οι άνθρωποι που στήριζαν τους επιχειρηματίες παρενέβαιναν στην δικαιοσύνη για τα μεγάλα συμφέροντα, δυστυχώς τώρα παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη ακόμη και για τον περιπτερά της γειτονιάς επειδή είναι κομματικός κολλητός ή φίλος.

Πως να αντιδράσει ο δικαστής; Υποθηκεύτηκε ο χώρος της δικαιοσύνης με την νομοθετική ασφυξία που έφεραν τα μνημόνια και με την απειλή προς τους δικαστές ότι είναι το προνομιακό τμήμα και μισθολογικά.

----------------------------------------------------------------------------------

Δεν είμαι νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου Ζακύνθου, αλλά είμαι νομικός σύμβουλος της 6ης Υ.Π.Ε. και προϊστάμενος σε μια ενιαία νομική υπηρεσία που έχει υπό την εποπτεία της όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Ορίσθηκα προϊστάμενος προ δεκαπενταετίας επειδή είχα την εξειδίκευση και κάλυπτα όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούσε η συγκεκριμένη θέση.

Προκύπτει ζήτημα με το κυλικείο και το ανθοπωλείο του νοσοκομείου Ζακύνθου. Έχω υποστεί τη μήνιν του τέως μητροπολίτη σας και όχι με κόσμιο και ιερατικό τρόπο αλλά με δεσποτικό βάρβαρο τρόπο.

Ο νόμος του Ε.Σ.Υ που χρονολογείται από το 1983, λέει ότι το κυλικείο και το ανθοπωλείο σε κάθε νοσοκομείο, αποτελούν έσοδα του εκάστοτε νοσοκομείου και μόνο. Εγώ ως νομικός δεν παίρνω αποφάσεις αλλά γνωμοδοτώ, τίποτα περισσότερο. Είπα λοιπόν είπε ότι δεν το επιτρέπει ο νόμος να παραχωρηθεί το κυλικείο και το ανθοπωλείο του νοσοκομείου στην τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου, παρά τον σχετικό όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο της δωρεάς του οικοπέδου με σκοπό την ανέγερση του νοσοκομείου. Μάλιστα, υπάρχει έγγραφο του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, που αναφέρει ότι αν αναγράφεται κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο που φτιάχτηκε, δηλαδή δωρεά έναντι ανταλλάγματος, αυτό είναι κάτι το παράνομο.

Ο νόμος λέει ότι αν είναι άκυρο το συμβόλαιο δικαιούται και μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση η εκκλησία, αυτό είπα και εγώ.  Προφανώς επειδή η τοπική Εκκλησία έχει τις δικές της απόψεις, δέχτηκα έναν ανηλεή πόλεμο από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με έναν ιεράρχη.

Λίγο πριν τις εκλογές που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πέρασε νύχτα μια φωτογραφική τροπολογία, ειδικά για το νοσοκομείο Ζακύνθου, έγχρωμη θα την χαρακτήριζα, που έλεγε πως αν υπάρχει ένα συμβόλαιο δωρεάς τότε είναι νόμιμη η παραχώρηση με το νόμο αυτόν. Ουσιαστικά νομιμοποιούσε το έγκλημα, την παρανομία. Αυτό όμως είναι βαθύτατα αντισυνταγματικό, υπάρχει παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης γιατί ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση του θέματος βγαίνει ένα νομοθέτημα για να στομώσει την απόφαση της δικαιοσύνης.

Σημειώνω σε αυτό το σημείο, πως όλα αυτά τα 15 χρόνια που προΐσταμαι της συγκεκριμένης επιτροπής, δεν βρέθηκε ούτε ένας επικεφαλής της 6ης Υ.Π.Ε που να εκφράσει παράπονα για τον τρόπο που ασκούσα τα καθήκοντά μου και δεν μου ζήτησε κανείς να παραβιάσω τις θέσεις μου, που ήταν πάντα η υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η τήρηση του νόμου.

Μόνο τώρα, επί κυβέρνησης αριστεράς και νέας διοίκησης 6ης Υ.Π.Ε πήρα εντολές να άρω τις απόψεις μου για την υπόθεση του κυλικείου.

Από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν πιέστηκα ποτέ και ήρθε η καθ’ ημάς αριστερά και εγώ έπρεπε να καθίσω στα τέσσερα. Με το που ήρθαν οι κύριοι αυτοί, εγώ πήρα εντολές να αλλάξω την άποψή μου για το κυλικείο και ταυτόχρονα να αποσύρω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που είχα εναντίον της τοπικής έκφρασης της ΕΙΝΑ επειδή με συκοφαντούσαν γιατί είχα πει  ότι απαγορεύεται η επίσχεση εργασίας στο δημόσιο όπως λέει ο νόμος, και επειδή το επανέλαβα εγώ και το είπε το ΣΤΕ και το νομικό συμβούλιο του κράτους, εγώ κατασυκοφαντήθηκα ότι είμαι ο κακός άνθρωπος, ο βαλτός του εχθρού που τα βάζει με τους γιατρούς. Τότε ήρθε πολιτικό στέλεχος διοίκησης της Περιφέρειας, (ονόματα έχω πει στη δικαιοσύνη) στέλνοντάς μου απειλητικό και εκβιαστικό e-mail, που μου έλεγε να αποσύρω την αγωγή που κατέθεσα. Σήμερα αυτός ο ίδιος ο άνθρωπος, κατέχει θώκο στο Υπουργείο Υγείας. Φτάσανε στο σημείο να στήσουν μια ανώνυμη καταγγελία, ότι δήθεν εκμεταλλεύομαι το σύστημα υγείας από την θέση που κατέχω, και ότι έπρεπε να διερευνηθεί αυτό, άρχισαν έρευνα για μένα που τελικά δεν απέδειξε τίποτα εις βάρος μου.

Βγήκε δικαστική απόφαση που για το θέμα του κυλικείου και ανθοπωλείου δικαίωσε την ιερά μονή και τον μητροπολίτη Δωδώνης. Υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου που λέει ότι οι νομικοί σύμβουλοι, με πάγια αντιμισθία όπως είμαι εγώ, είναι υποχρεωμένοι να εξαντλούν όλα τα ένδικα μέσα. Περιμένω αν η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου δώσει εντολή για να ασκηθεί έφεση και ενώ τελικά δεν το κάνει, και φτάνουμε στην προτελευταία ημέρα της προθεσμίας έρχομαι εγώ από την Πάτρα στη Ζάκυνθο και ασκώ έφεση.
Αν δεν είχε ασκηθεί η έφεση θα υποστήριζαν ότι δεν φταίει κανένας διοικητικός παράγοντας φταίει ένας δικηγόρος που δεν κατέθεσε έφεση. Θα πιάνανε το κ. Γιάννη Κολοκοτσά που εκπροσώπησε το νοσοκομείο ή εμένα και θα λέγανε ότι φταίμε εμείς.
Έτσι συνεχίστηκε ο πόλεμος εις βάρος μου από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, όπου με δημοσίευμα που ακολούθησε κάνει λόγο για ιδιαιτερότητες σχέσεων μου με κάποιους ανθρώπους από την Ζάκυνθο. Για φανταστείτε έναν ποιμενάρχη να μιλάει για ιδιαιτερότητες σε έναν πατέρα. Σε ποιες ιδιαιτερότητες αναφέρθηκε; Τι μου προσάπτει; Tα όσα ακούγονται για άλλους; Γιατί, για μένα δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα. Τον καλώ να απαντήσει.

Ταυτόχρονα, έρχεται η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου και το Δ.Σ. του, και λένε ότι εγώ εκμεταλλεύομαι τη θέση μου και παρεμβαίνω σε υποθέσεις υπέρ αντιδίκων νοσοκομείου Ζακύνθου και μάλιστα κατονομάζουν συγκεκριμένο γιατρό. Λένε ότι τους έδινα προνομιακά γνωμοδοτήσεις που προκαταβολικά ήξεραν ενώ προκύπτει από το πρωτόκολλο της 6Ης ΥΠΕ ότι της γνωμοδοτήσεις τις έχει δώσει ο διοικητής της 6Ης ΥΠΕ ο οποίος το απέκρυπτε.

Θέλανε ο Λεπίδας να μην ασχολείται με το νοσοκομείο Ζακύνθου για να μπορούμε να περνάμε το οτιδήποτε.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν ο Πολάκης είναι υπουργός, εμένα με ενδιαφέρει ο νόμος που είναι πάνω από όλους.
Ο νόμος δεν επιτρέπει να χειρουργεί ο κ. Πολάκης γιατί έχει το ασυμβίβαστο επειδή είναι υπουργός και δεν μπορεί να ασκεί την ιατρική καθ’ οιοδήποτε τρόπο, ούτε σαν γιατρός μπορεί να χειρουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί είναι ιδιώτης.
Τους είπα ότι δεν μπορείτε να δίνετε υποχρεωτική άδεια σε αναισθησιολόγο στο νοσοκομείο Ζακύνθου, την ίδια ώρα που ζητάτε αναισθησιολόγο επειδή δεν έχετε επάρκεια.
Οι θεσμοί έχουν ρήτρες, μπορείς να αφήσεις το σύστημα να λειτουργήσει εξυγιαντικά εάν εσύ που ασκείς διοίκηση και έχεις την ευθύνη διαπιστώσεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Τι είναι αυτό το αποφασίζω και διατάζω;
Δεν με αφορά τι κάνει η διοίκηση αλλά όταν μου ζητούν γνωμοδοτήσεις ότι εγώ χατίρια δεν κάνω, δεν έκανα ποτέ και δεν θα κάνω ούτε τώρα, πράττω όπως ορίζει ο νόμος.

Προκειμένου να βγάλουν την έφεση που έκανα για το κυλικείο ως ανύπαρκτη για να μπορέσουν να εκτελέσουν την πρωτόδικη απόφαση και να δώσουν το κυλικείο, ξαφνικά έρχεται ένα περίεργο κλιμάκιο που ψάχνει στην 6Η ΥΠΕ την νομιμότητα των δικών μου εγγράφων, προσλήψεων κ.λ.π. και αφού δεν μπορεί να ανακαλύψει τίποτα είπαν ότι δήθεν δεν υπάρχει ορισμός της ενιαίας νομικής υπηρεσίας, παρότι υπάρχει έγγραφο του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου υγείας κ. Γιανόπουλου και το αποκρύπτουν. Έτσι με βγάζουν από προϊστάμενο της ενιαίας νομικής υπηρεσίας, την αφήνουν χωρίς προϊστάμενο,  προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να βγάλουν άκυρη την έφεση που έχω ασκήσει για το κυλικείο. Αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα σιωπήσω γιατί σέβομαι το σύνταγμα.

Τους προκαλώ, αν εγώ δεν εξυπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και έχουν ατράνταχτα στοιχεία που το αποδεικνύουν, τότε να διωχθώ, όχι όμως επειδή δεν υποκύπτω σε εντολές που είναι εκτός νόμου.

Αναρωτιέμαι, αν είναι τυχαίο, που όλα αυτά γίνονται από πρόσωπα που ανήκουν σε έναν κύκλο ανθρώπων που είναι πολύ κοντινά σε ένα κεντρικό πολιτικό πρόσωπο από την Ζάκυνθο.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: