Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

«Με θλίψη χθες στο δημοτικό συμβούλιο διαπίστωσα μια παρελκυστική πολιτική με ψέματα, μικροπρέπειες, κρυφτούλι και υπόνοιες από τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά.
Παρότι η οικονομική επιτροπή του Δήμου είχε αποφασίσει να αναλάβει την υπόθεση της άσκησης προσφυγής με σκοπό την ανάκληση της απόφασης του πρωτοδικείου Ζακύνθου και του νομικού συμβουλίου του κράτους, βάση της οποίας γίνεται η παρακράτηση χρημάτων στο ταμείο παρακαταθηκών για τα δάνεια της τράπεζας Πειραιώς, η νομικός κυρία Γούναρη, διαπιστώσαμε ότι τα στοιχεία της υπόθεσης με εντολή του Δημάρχου τα έστελναν στον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρη και στην κυρία Γούναρη έστελναν λάθος στοιχεία.
Άλλο αποφάσισε η οικονομική επιτροπή και άλλη γραμμή ακολουθεί ο κ. Κολοκοτσάς.

Την αμαρτωλή εποχή των παράνομων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, όλοι μας λίγο έως πολύ κατείχαμε θέσεις και δεν δικαιούται κανείς να λέει ότι δεν ήξερε τίποτα. Ο κ. Κολοκοτσάς ήταν τότε δημοτικός σύμβουλος του Τσαγκαρόπουλου και στη συνέχεια παραιτήθηκε. Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τότε υπήρχε.
Ο κ. Ακτύπης που τον διαδέχθηκε, έπαιξε καταλυτικό ρόλο, με την δική του συμβολή είχαμε ομόφωνες και συναινετικές αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, τις οποίες και εκτελούσε.

Προφανώς και δεν θα έπρεπε να έχει τόση μεγάλη σημασία το όνομα του νομικού που θα εκπροσωπούσε τον Δήμο Ζακύνθου στην υπόθεση των παράνομων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, αρκεί να ακολουθούσαμε μια διαφορετική διαδρομή από αυτή που διαπιστώσαμε στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό θέμα με τον κ. Ζυγούρη, αλλά την περίοδο εκείνη το 2007 τον είχαν επισκεφθεί τρία μέλη της παράταξής μας, ως αντιπολίτευση τότε και του ζητούσαμε να αναδείξει το θέμα των παράνομων δανείων και ο κ. Ζυγούρης τους απάντησε ότι έπρεπε να στηρίξουν τον τότε Δήμαρχο και να μην τα βάλουν με την Τράπεζα Πειραιώς. Υπάρχει η μαρτυρία τριών στελεχών μας για αυτή τη συζήτηση.
Κατά συνέπεια, δεν θα έπρεπε ο Δήμος μας να εμπιστευτεί σήμερα τον κ. Ζυγούρη, γιατί έτσι βγαίνουν και συμπεράσματα στο που θα καταλήξει η όλη υπόθεση.

Εμείς θέλουμε έναν νομικό που θα ταυτίζεται με την άποψή μας απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς, έναν νομικό που θα εξυπηρετεί τις δικές μας επιδιώξεις, για αυτό και από την πρώτη στιγμή είχα προτείνει την κυρία Γούναρη, που είναι Ζακυνθινιά και Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.  

Τα περί μεγάλης και ασύμφορης αμοιβής της κυρίας Γούναρη που είπε ο κ. Κολοκοτσάς, είναι παιχνιδάκια για μικρά παιδάκια. Ας καθίσει ο Δήμαρχος να μιλήσει με την κυρία Γούναρη και να βρουν μια συμφωνία στο θέμα της αμοιβής της.

Εμείς δεν έχουμε την διάθεση να ανεβάσουμε τους τόνους, θέλουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση στο ζήτημα αυτό, θέλουμε να δοθεί λύση με ομοφωνία του Δημοτικού συμβουλίου. Να πάρει πίσω ο Δήμαρχος την πρότασή του για τον κ. Ζυγούρη και να αναλογιστεί την ευθύνη του, διαφορετικά θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες.

Θεωρώ ότι είναι σκόπιμη η καθυστέρηση της επιλογής νομικού εκπροσώπου για να προχωρήσει η υπόθεση, καθυστέρηση που προέρχεται από τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά, με σκοπό να φτάσουμε σε αδιέξοδο και να προωθηθεί μετά ως ύστατη λύση, η ιδέα ενός συμβιβασμού με την Τράπεζα Πειραιώς.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: