Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018

Κώστας Κόκλας (Αντιδήμαρχος Ζακύνθου)

Κώστας Κόκλας
Κώστας Κόκλας
Αντιδήμαρχος Ζακύνθου

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην πόλη μας είναι οι κοινόχρηστοι χώροι, με την κανονιστική που ήδη εφαρμόζουμε δίνουμε περισσότερο κοινόχρηστο χώρο στον πολίτη.

Ξηλώσαμε αφίσες και πανό που υπήρχαν παντού στην πόλη. Η αρχιτεκτονική επιτροπή ενέκρινε κάποια ταμπλό που τοποθετήθηκαν σε 16 σημεία της πόλης, πλέον μόνο σε αυτά επιτρέπεται να τοποθετούνται αφίσες, αφού προηγουμένως πληρωθεί το ανάλογο παράβολο στον Δήμο. Αυτά τα 16 ταμπλό καλύπτουν τον ιστό της πόλης και με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την αφισορύπανση. Αν κάποιος αφισοκολλήσει οπουδήποτε αλλού, προβλέπεται πρόστιμο. Εγγυώμαι προσωπικά, ότι θα ακολουθηθεί αυστηρά η προβλεπόμενη διαδικασία, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρανομήσει. Το επόμενο διάστημα θα τοποθετήσουμε ανάλογα ταμπλό και στα χωριά. 

Μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να λειτουργήσει και το σιντριβάνι της πλατείας Αγίου Μάρκου. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες αλλά τελικά εντοπίσαμε το πρόβλημα. Κάποιος είχε σκάψει παράνομα για να περάσει έναν σωλήνα και είχε προκαλέσει βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης του σιντριβανιού. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλο το σύστημα, εντοπίσαμε τον πολίτη που έκανε αυτή την πράξη και του επιβάλλαμε πρόστιμο.

Σήμερα, στα χαρτιά, η Αλεξάνδρου Ρώμα είναι δρόμος, κατά το παρελθόν δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πεζοδρόμηση με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα και για αυτό το λόγο εφαρμόζουμε όλες τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αλλαγή χρήσης της Αλεξάνδρου Ρώμα και κάποιων άλλων δρόμων σε πεζόδρομους, ώστε να είναι όλα νόμιμα.


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: