Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018

Παναγιώτης Αβράμης (Δημοτικός σύμβουλος)

Παναγιώτης Αβράμης
Παναγιώτης Αβράμης
Δημοτικός σύμβουλος

«Γιατί λέει ο κ. Κολοκοτσάς ότι ο Δήμος μας στην αντιπαράθεση με την τράπεζα συνέχεια χάνει; Με δικές μας ενέργειες είχαμε πετύχει τα χρήματα που παρακρατούνται να μην πηγαίνουν απευθείας στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, μέχρι να ολοκληρωθεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Αυτό ήταν μια νίκη για εμάς, όπως νίκη ήταν και το ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα με τα δάνεια, ότι είναι υπό αμφισβήτηση.

Ρωτώ τον κ. Κολοκοτσά, όλα αυτά δεν είναι νίκες του Δήμου μας; Γιατί κύριε Κολοκοτσά από το 2016 δεν προχωρήσατε νομικά το θέμα; Γιατί λέτε ότι δεν βρήκατε στοιχεία και φακέλους, όταν εμείς τα παραδώσαμε όλα; Γιατί στο Εφετείο Πατρών ορίσατε δικηγόρο που ήταν παράλληλα και νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς; Γιατί εμμένετε στον κ. Ζυγούρη; Γιατί είχατε δώσει εντολή στον νομικό σας σύμβουλο να αρχίσει έρευνα για έναν πιθανό συμβιβασμό με την Τράπεζα Πειραιώς; Καλώ τον Δήμαρχο να απαντήσει σε όλα αυτά, τον καλώ να απαντήσει στη Ζακυνθινή κοινωνία.

Το προηγούμενο διάστημα και κατά τη διάρκεια της θητείας του Δημάρχου κ. Κολοκοτσά, παρατηρήσαμε έναν ερασιτεχνισμό στον τρόπο που αντιμετωπιζόταν το θέμα των παράνομων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς. Από το 2016 η Τράπεζα Πειραιώς είχε στείλει εξώδικο στον Δήμο, ζητώντας να γίνει ένα είδος συμβιβασμού. Η ίδια η Τράπεζα παραδέχεται ότι το ποσό που υπάρχει ήδη στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων υπερκαλύπτει τις δικές της απαιτήσεις. Παρόλα αυτά, ως δήμος δεν κινηθήκαμε νομικά.

Σε ένα προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο και με αφορμή της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του Δήμου, είχαμε αποφασίσει ομόφωνα να προχωρήσουμε σε νομικές ενέργειες για την διένεξη με την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ είχαμε συζητήσει και το θέμα των νομικών προσώπων που θα εκπροσωπούσαν και θα στήριζαν τα συμφέροντα του Δήμου.

Χθες, ο ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχθηκε λέγοντας μια αλήθεια, που προφανώς του ξέφυγε αφού συνήθως δεν λέει αλήθειες, ότι ο νομικός κ. Ζυγούρης εκπροσωπεί τα συμφέροντα των δημάρχων. Είχαμε επισκεφθεί τον κ. Ζυγούρη το 2007, τρεις εκπρόσωποι της παράταξής μας και νομίζοντας ο ίδιος ότι είμασταν μέλη της πλειοψηφίας της τότε δημοτικής αρχής, μας είπε να στηρίξουμε τον Δήμαρχο διαφορετικά θα χάναμε τις περιουσίες μας, αν πηγαίναμε κόντρα στην Τράπεζα Πειραιώς. Όταν εκ των υστέρων κατάλαβε ο κ. Ζυγούρης ότι είμασταν μέλη της αντιπολίτευσης, άλλαξε την στάση του. Θεωρούμε λοιπόν, ότι από ηθικής έστω άποψης, δεν μπορεί ο κ. Ζυγούρης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου μας.

Δεν θα μπορούσαμε εμείς να δεχθούμε στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο την συμβιβαστική πρόταση του κ. Ζήβα για τρεις νομικούς εκπροσώπους του Δήμου. Αναρωτιέμαι όμως, αφού το θέμα για το οποίο φώναζε τόσο καιρό και χτυπιόταν ο κ. Κολοκοτσάς, ήταν το οικονομικό, δηλαδή οι αμοιβές των νομικών, γιατί χθες δέχθηκε την πρόταση του κ. Ζήβα, όπου περιλαμβάνει την αμοιβή δύο νομικών με ποσό άνω των 15 χιλιάδων ευρώ;
Είπα χθες στον Δήμαρχο, ότι με τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα, με την φρασεολογία που χρησιμοποιεί, δημιουργεί προβλήματα, αφού έτσι αποτρέπει τον κάθε δικηγόρο της Ζακύνθου να ασχοληθεί με την υπόθεση. Λόγω της συμπεριφοράς του κ. Κολοκοτσά, δεν θέλει κανένας δικηγόρος της Ζακύνθου να αναλάβει την υπόθεση.

Δεν πρέπει να πάμε σε καμιάς μορφής συμβιβασμό με την Τράπεζα Πειραιώς, πρέπει να διεκδικήσουμε το δίκιο μας μέχρι τέλους. Αυτό είναι το ομόφωνο «θέλω» του Δημοτικού συμβουλίου.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: