Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Ως δημοτικό συμβούλιο έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να πετύχουμε την ανακοπή της παρακράτησης πόρων του Δήμου στο ταμείο παρακαταθηκών, εξαιτίας των επίμαχων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς.

Αρχικά δεχτήκαμε δύο προσφορές νομικών που επιθυμούσαν να εκπροσωπήσουν το δήμο μας στην υπόθεση αυτή, ύψους επτά και είκοσι χιλιάδων ευρώ. Για λόγους  χρηστής οικονομικής διαχείρισης είμασταν υποχρεωμένοι να επιλέξουμε την πιο οικονομικά συμφέρουσα προσφορά. Από την στιγμή όμως που βελτιώθηκε και η δεύτερη προσφορά, περάσαμε στο ουσιώδες της υπόθεσης που είναι η σωστή νομική εκπροσώπηση του Δήμου Ζακύνθου και έτσι αποφασίσαμε στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο, να αναλάβουν την υπόθεση και οι δύο νομικοί που υπέβαλαν προσφορά, καθώς και ένας από τη Ζάκυνθο.

Όπως τόνισαν και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου από το 2008 που άρχισαν οι μηνύσεις και οι προσφυγές για το θέμα αυτό, υπήρξε ένα μεγάλο κενό στην ανεύρεση και συγκέντρωση στοιχείων.

Έχει σημασία να τρέξει αυτή η διαδικασία, να προχωρήσει εντός μηνός η κατάθεση προσφυγής του Δήμου μας και θεωρώ ότι εντός δύο μηνών θα έχουμε μια θετική απόφαση, ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούμε.

Τα ΚΕΠ έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετούν τον πολίτη και πρέπει να βρίσκονται κοντά στον πολίτη. Τα δύο ΚΕΠ που λειτουργούν στην πόλη μας εξυπηρετούν ετησίως τουλάχιστον 40 χιλιάδες πρωτοκολλημένες υποθέσεις το καθένα. Ο φόρτος εργασίας συνεχώς αυξάνεται αφού η πολιτεία τους αναθέτει συνεχώς νέες αρμοδιότητες.
Κατανοούμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης που έθεσαν χθες στο Δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ, είναι γεγονός ότι υπάρχει υποστελέχωση και παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει δεν ενισχύεται το προσωπικό με αποτέλεσμα τα ΚΕΠ να μην λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο. Η λύση δεν είναι να κλείσουμε το ΚΕΠ που βρίσκεται κοντά στο ΙΚΑ για να το συγχωνεύσουμε με αυτό του Ξενία όπως προτείνουν οι εργαζόμενοι. Δεν είναι σωστό να κλείνουμε από μόνοι μας δομές του Δήμου. Το κράτος οφείλει να στηρίζει αυτές τις δομές, θα εντείνουμε τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση προσωπικού από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, θα ασκήσουμε πίεση, θα θέσουμε το θέμα και στην ΚΕΔΕ και αν χρειαστεί θα κάνουμε και παράσταση διαμαρτυρίας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: