Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Στέλιος Φενέκος (Ναύαρχος εν αποστρατεία)

Στέλιος Φενέκος
Στέλιος Φενέκος
Ναύαρχος εν αποστρατεία

«Με τις συνεχείς προκλήσεις τους οι Τούρκοι έχουν βασικό σκοπό να διευρύνουν τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο και να αξιολογήσουν την δική μας αντίδραση και επιχειρησιακή μας ετοιμότητα.

Το θέμα είναι ότι εμείς εκτιθέμεθα ανεπανόρθωτα με λάθος χειρισμούς, δεν έχουμε κεντρικό σχεδιασμό, δεν έχουμε εθνική γραμμή και τους δείχνουμε την αδυναμία μας.
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμένος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και πολλές φορές υπερβαίνει τα καθήκοντα του, μιλά δημόσια για επιχειρησιακά ζητήματα και κακώς το κάνει. Αυτά δεν τα λες δημόσια, τα κάνεις χωρίς ανακοινώσεις.

Δεν υφίσταται η έννοια της αναχαίτισης ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, είναι λάθος να το επικαλούνται. Αν φοβούνται να καταρρίψουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τότε υπάρχει ζήτημα. Όλες οι χώρες καταρρίπτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μέχρι και η Σουηδία το έχει κάνει. Αν καταρρίπταμε το μη επανδρωμένο Τουρκικό αεροσκάφος, θα είχαμε εκθέσει την Τουρκία, αφού θα έπεφτε εντός Ελληνικού εδάφους και θα είχαμε αποδείξεις περί κατασκοπίας.

Για το επεισόδιο στο νησί της Ρω, έχω να πω ότι ένας στρατιωτικός διοικητής που βλέπει νύχτα να πλησιάζει πετώντας χαμηλά ένα ελικόπτερο με σβηστά τα φώτα ενώ δεν απαντά στις κλήσεις του και δεν ξέρει αν είναι επανδρωμένο ή όχι, οφείλει να κάνει αυτό που έκανε ο διοικητής της μονάδας στη Ρω, δηλαδή να διατάξει ρίψεις προειδοποιητικών πυρών. Ήταν σωστή λοιπόν η ενέργειά μας, αλλά ήταν λάθος η κοινοποίηση αυτής της ενέργειας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: