Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Γιώργος Κύρτσος (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Γιώργος Κύρτσος
Γιώργος Κύρτσος
Ευρωβουλευτής ΝΔ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια τεράστια οικονομική επιρροή πάνω στον Ερντογάν και δεν θα επιτρέψει μια συμπλοκή έστω και περιορισμένης έκτασης. Διανύουμε μια περίοδο έντασης με την Τουρκία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο θερμό επεισόδιο.

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το επεισόδιο στο νησί της Ρω, αλλά δεν χρειάζεται να διαφημίζουμε περιστατικά έντασης και παραβιάσεων εθνικού εναέριου χώρου, αφού πρόκειται για περιστατικά ρουτίνας.

Υπάρχει πάντα ο πειρασμός στον Ερντογάν να αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χειρισμούς μας. Μεγαλώνει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία, ήδη έχουμε 800 χιλιάδες νέους πρόσφυγες που μαζί με τα ήδη 3 εκατομμύρια εγκλωβισμένους στην Τουρκία, δημιουργούν ένα ανησυχητικό τοπίο. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η σύνεση για το Συριακό.

Δεν υπάρχει συναίνεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για οποιοδήποτε θέμα. Τους στηρίξαμε το 2015, κυριολεκτικά τους σώσαμε και η ανταπόδοσή τους ήταν ο εκλογικός αιφνιδιασμός. Η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί υποδειγματικά, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε όμως οι νεροκουβαλητές τους.

Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις και επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ψαλιδίσει τα ποσοστά μας, επειδή δεν μπορεί να αυξήσει τα δικά του ποσοστά. Έτσι επιλέγει την στρατηγική της έντασης, με ψέματα και κατασκευασμένους ενόχους με δήθεν εμπλοκή τους σε σκάνδαλα.

Τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά δεν τελειώνει το μνημόνιο, αφού έχουν ήδη θεσμοθετηθεί μέτρα για το 2019 και 2020. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ήδη αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με νέες μειώσεις συντάξεων και μείωση αφορολογήτου ορίου.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: