Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ)

Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ

«Έχουμε μια σχεδιασμένη τακτική από την κυβέρνηση, του καλού και του κακού αστυνομικού.
Κάποιος που θα πάει να πολεμήσει, πρέπει να είναι ψυχωμένος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτό κάνει και για αυτό εκφράζεται πιο σκληρά.

Ένας πρόεδρος όπως ο Ερντογάν που έχει φυλακίσει 70 χιλιάδες συμπατριώτες του και έχει απολύσει 50 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, με μια οικονομία που κατρακυλά, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, κάτι που τον καθιστά απρόβλεπτο και επικίνδυνο. Ο Ερντογάν βρίσκεται σε δυσμενή θέση και είναι απομονωμένος.

Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές όμως δεν απαγορεύεται η κριτική. Ο κ. Πολάκης έχει έναν δικό του τρόπο να εκφράζεται όπως εγώ έχω τον δικό μου. Δεν κρύβει τις απόψεις του ο κ. Πολάκης, ούτε τις λέει ψιθυριστά και ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένας Υπουργός που παλεύει με την διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους χώρους, συγκρούεται μετωπικά με την διαπλοκή, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακούω κάποιους να λένε ότι μόνο ο Τσοχατζόπουλος μπήκε φυλακή και λέω όχι, αυτή η κυβέρνηση τόλμησε να τα βάλει με τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα και τον Μαρινάκη που ελέγχει όλα τα ΜΜΕ, με ανθρώπους που κανείς δεν είχε τολμήσει να αγγίξει στο παρελθόν.

Ως αντιπολίτευση είχαμε επαφές με επιχειρηματίες τέτοιους, αυτό δεν είναι κατακριτέο, αλλά δεν είχαμε συναλλαγές ως κυβέρνηση με τύπους όπως ο Χριστοφοράκος, που ο ίδιος έχει μιλήσει για το πως λάδωνε τα κόμματα. Άρα εμείς δεν είμαστε το ίδιο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε βάλει στόχο να πατάξουμε τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή και θα το κάνουμε. Θα βάλουμε τέλος στη μιντιακή δικτατορία. Θυμίζω σε αυτούς που το έχουν ξεχάσει, ότι παραλάβαμε μια χρεωκοπημένη χώρα. Κάναμε λάθη, είπαμε υπερβολές, αλλά δεν ασελγήσαμε όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μετά τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε μια πεντακάθαρη έξοδο από τα μνημόνια. Όλοι οι δείκτες της οικονομίας ανακάμπτουν και θεωρώ ότι δεν θα χρειαστεί να περικοπούν εκ νέου συντάξεις, ούτε να μειωθεί στην πράξη το αφορολόγητο όριο.

Έχει μειωθεί η διαφορά με τη ΝΔ σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι περίπου στο 4% και αν δεν είχε προκύψει το στενάχωρο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, θα είχε μειωθεί και άλλο η διαφορά, θεωρώ κοντά στο 2%.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: