Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρόεδρος ΔΗΜΑΡ)

Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρόεδρος ΔΗΜΑΡ

«Αν η διγλωσσία για τα εθνικά θέματα γίνεται βάση κυβερνητικού σχεδίου, μιλάμε για ένα εγκληματικό σχέδιο.
Δεν είναι δυνατόν στην κυβέρνηση, ο Υπουργός Άμυνας να μιλά για ομήρους Έλληνες στρατιωτικούς και να τον διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και έχει την πλήρη ευθύνη ο κ. Τσίπρας για αυτό. Δεν κάνει για Υπουργός Άμυνας ο κ. Καμένος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανεί τον λαό με ψέματα, ενώ η ΝΔ παραμένει μια βαθιά συντηρητική παράταξη και είναι σε πολλά ζητήματα απέναντί μας. Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και αυτήν επιδιώκουμε. Εθνική συνεννόηση απαιτούν τα εθνικά θέματα, η αναθεώρηση του Συντάγματος και η οικονομία. Το πολιτικό κλίμα που επικρατεί σήμερα, μπορεί να αποφασίσει ποια άρθρα του Συντάγματος είναι αναθεωρητικά και η επόμενη Βουλή να τα αναθεωρήσει.

Στο Κίνημα Αλλαγής λειτουργούμε με συλλογικότητα και στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο, παρότι υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις και προτάσεις, στο τέλος καταλήξαμε στην επιλογή συγκεκριμένων προσώπων.

Είναι φανερό ότι ο τρόπος που λειτουργούμε φέρνει ταραχή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Θέλουμε να είμαστε ισχυροί, να είμαστε το τρίτο κόμμα σε δύναμη. Μετά τις εκλογές θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και θα δούμε αν συμφωνούν με αυτό. Δεν διαπραγματευόμαστε την αυτόνομη κάθοδό μας στις εκλογές, ερήμην των πολιτικών δεν μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες.

Ο τομέας της έρευνας μας έχει ως χώρα πολύ πίσω. Πρέπει να καταστρώσουμε ένα σχέδιο για την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία, ιδιαίτερα για τους νέους. Είναι ένα στοίχημα για εμάς.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: