Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Δημήτρης Στρατούλης (Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΛΑ.Ε, πρώην Υπουργός Εργασίας)

Δημήτρης Στρατούλης
Δημήτρης Στρατούλης
Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΛΑ.Ε, πρώην Υπουργός Εργασίας

«Οι πιλότοι μας εκτελούν το καθήκον τους με έναν πενιχρό μισθό των 1.100 ευρώ ενώ σε περίπτωση θανάτου το κράτος δίνει πενιχρές συντάξεις χηρείας, ελέω αποφάσεων Κατρούγκαλου.
Λόγω της επεκτατικής πολιτικής του Ερντογάν, οι πιλότοι μας βρίσκονται στο κόκκινο με συνεχείς πτήσεις για αναχαίτιση εχθρικών μαχητικών, φτάνοντας στα όριά τους.

Καταθέτω την θλίψη μου για τον θάνατο του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου και τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του. Πρέπει με ψυχραιμία να γίνει έρευνα για τα ακριβή αίτια του τραγικού αυτού ατυχήματος, με φερέγγυο και αξιόπιστο τρόπο.

Έχουμε οκτώ χρόνια μνημονίων και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. Το τελευταίο που θέλουμε τώρα είναι να εμπλακούμε σε πολεμικές αντιπαραθέσεις στη Συρία. Δεν πρέπει καμιά ξένη δύναμη να μας θεωρεί δεδομένους. Πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τη Ρωσία και με την Κίνα.
Δεν υπάρχει απόφαση των Ηνωμένων Εθνών που να νομιμοποιεί τις πολεμικές βλέψεις των Αμερικανών στη Συρία και δεν υπάρχει καμιά τεκμηριωμένη απόδειξη για χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ.

Το ότι έχουμε στη χώρα μας στρατιωτικές βάσεις των Αμερικανών, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δώσουμε για να χρησιμοποιηθούν κατά της Συρίας. Ανάλογες βάσεις έχουν η Ιταλία και η Γερμανία, αλλά αρνήθηκαν να τις παραχωρήσουν γιατί δεν ήθελαν να εμπλακούν. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Γιατί πρέπει να γίνουμε στόχος αντίποινων;

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις θα συγκεντρωθούμε μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία με δύο αιτήματα. Να μην γίνει κανένας βομβαρδισμός στη Συρία και να μην εμπλακούμε ως χώρα με κανέναν τρόπο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: