Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Βασίλης Κεγκέρογλου (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υφυπουργός Εργασίας)

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

«Με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν με την πτώση του Mirage και τον άδικο χαμό του πιλότου μας είναι η ώρα να δούμε κινήσεις από την κυβέρνηση για ένα moratorium στο Αιγαίο με τους Τούρκους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει μια εθνική συνεννόηση, να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική γραμμή και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια αδράνεια.

Συνέχεια ακούμε την κυβέρνηση να κατηγορεί τους προηγούμενους. Ας καταλάβει επιτέλους ότι οι προηγούμενη κυβέρνηση είχε πράξει τα δέοντα σε διπλωματικό επίπεδο για να έχουμε μια ήρεμη συνύπαρξη με την Τουρκία. Ας πράξουν λοιπόν και αυτοί το ίδιο, να γίνει προτεραιότητα της κυβέρνησης η χρήση όλων των διεθνών μέσων που διαθέτουμε, όλων των διπλωματικών μας όπλων σε Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ώστε να μπει ένα τέλος στην Τουρκική προκλητικότητα. Απαιτείται ένα μέτωπο εθνικής συνεννόησης με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η όξυνση της κρίσης στη Συρία πρέπει να μας προβληματίζει. Είμαστε σε έναν εφησυχασμό, αλλά δεν θα έπρεπε. Δίνουμε διευκολύνσεις στους Αμερικανούς, για να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές βάσεις σε Σούδα, Κάρπαθο και Λάρισα, αλλά αυτό ακριβώς είναι που θα έπρεπε να μας ανησυχεί.

Ο ΕΦΚΑ με τον τρόπο που τον έφερε ο κ. Κατρούγκαλος είναι άδικος και αντισυνταγματικός. Χρειάζεται μια ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: