Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018

Σπύρος Σπύρου (Περιφερειακός σύμβουλος, πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

Σπύρος Σπύρου
Σπύρος Σπύρου
Περιφερειακός σύμβουλος, πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκροτήσει η ΝΔ ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές με επικεφαλής την κυρία Γκερέκου. Δεν υπάρχουν σωτήρες, ειδικά όταν αυτοί είναι εξαφανισμένοι.

Είναι επιθυμία και υποχρέωσή μου να είμαι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υπάρχουν πολλά πρόσωπα στη Ζάκυνθο, που και το επιθυμούν και θα με στηρίξουν. Η όποια αντιπολιτευτική διάθεση προς εμέ από τον Δήμο Ζακύνθου, αφορά την προσωπική διαδρομή του καθενός στην εκλογική διαδικασία.
Οι πολίτες της Ζακύνθου έχουν αντιληφθεί για το αν ευθύνομαι ή όχι σχετικά με το κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Κολοκοτσάς ψεύδεται ή δημιουργεί εντυπώσεις, όταν με κατηγορεί για τον Σκοπό. Στο φινάλε, τι τον εμπόδισε να συνεχίσει να πηγαίνει τα σκουπίδια στον Σκοπό, παρότι ήταν κλειστός; οι δικές του παλινωδίες και καθυστερήσεις, με ευθύνη και της κυβέρνησης, δημιούργησαν το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Τεράστιο πρόβλημα με τα απορρίμματα έχουμε και στη Κέρκυρα, είμαστε σε τραγική κατάσταση, σε αδιέξοδο.

Η κατασκευή μιας νέας γέφυρας στον χείμαρρο του Αγίου Χαραλάμπη, παραμένει ένα σταθερό αίτημα και μια αναγκαιότητα για τους κατοίκους της Ζακύνθου. Εμείς ως πρώην Περιφερειακή Αρχή, σε συνεργασία με τον αείμνηστο Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Διονύση Μυλωνά, είχαμε κάνει το μεγάλο βήμα για αυτό το έργο, αφού σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την παραχώρηση δύο στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Έκτοτε όμως, η νυν Περιφερειακή Αρχή έχασε πολύτιμο χρόνο στο να προχωρήσει τις μελέτες για την δημιουργία του κυκλοφοριακού κόμβου, που θα συνδυαζόταν με την κατασκευή μιας νέας γέφυρας διπλής κατεύθυνσης. Αποτέλεσμα ήταν να φέρνουν σήμερα στη Ζάκυνθο μια αποσπώμενη στρατιωτική γέφυρα, που φέρνει τη Ζάκυνθο χρόνια πίσω.

Αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ζήβας, για το αν θα έχει και πάλι η Ζάκυνθος έναν Υπουργό να την εκπροσωπεί, όπως έχει σήμερα τον κ. Κοντονή. Ίσως ο κ. Ζήβας έχει το αισθητήριο και αντιλαμβάνεται το τι θα γίνει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης να θέλει να λέει ότι άφησε ως έργο στη Ζάκυνθο μια αποσπώμενη σιδερένια γέφυρα;

Είναι θετικό το γεγονός της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ιονίων Νήσων, αλλά βέβαια θα κριθεί στην πορεία. Θα δούμε αν θα έχει μόνο τουριστικό ενδιαφέρον για το καλοκαίρι, ή θα έχει κίνηση όλον τον χρόνο.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: