Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018

Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων δημοτικού διαμερίσματος Αρκαδίων)

Θοδωρής Κολπονδίνος
Θοδωρής Κολπονδίνος
Πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων δημοτικού διαμερίσματος Αρκαδίων

«Επιβεβαιώνονται τα μηνύματα που είχαμε εισπράξει για την φετινή τουριστική κίνηση, η οποία είναι ήδη αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Παρατηρείται μια ανάπτυξη λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για τη Ζάκυνθο, από τους τουρίστες, τους tour operators και τις εταιρείες.

Ανακαινίζονται ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ζητήματα που μας προβληματίζουν.  Παρατηρούμε προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στην πεζή καθαριότητα, καθώς και στο αποχετευτικό δίκτυο και στη διαχείριση υγρών αποβλήτων.

Το αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου κατασκευάστηκε από επιχειρηματίες, έγινε από ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς να ζημιωθεί το δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Έγινε το έργο και το παραδώσαμε στη ΔΕΥΑΖ για συντήρηση και μάλιστα κάθε χρόνο υπάρχουν έξοδα και δαπάνες στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΖ που φορά το δίκτυο, ενώ η ΔΕΥΑΖ εισπράττει από τους επιχειρηματίες. Άρα μιλάμε για ένα δίκτυο που δεν είναι παράνομο.

Όταν κατασκευάστηκε το αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου, είχε προβλεφθεί να αντέξει λύματα 4,5 χιλιάδων κλινών, σήμερα όμως έχουμε φτάσει τις 9,5 χιλιάδες κλίνες. Χρήζει άμεσης επισκευής ένα κομμάτι του δικτύου μήκους 600 μέτρων. Έχουμε ετοιμάσει μελέτη από δικό μας μηχανικό, την οποία και καταθέσαμε στη ΔΕΥΑΖ και περιμένουμε την έγκριση για την άδεια τομής και την επισκευή. Εφόσον γίνει αυτή η επισκευή, το δίκτυο θα αντέξει τον όγκο των λυμάτων, αλλά και μεγαλύτερο όγκο στο μέλλον.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: