Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018

Άκης Ποταμίτης (Πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων δημοτικού διαμερίσματος Αλυκών)

Άκης Ποταμίτης
Άκης Ποταμίτης
Πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων δημοτικού διαμερίσματος Αλυκών

«Νομίζω ότι τουριστικά πετάμε με αυτόματο πιλότο.

Έχουμε αύξηση της τουριστικής κίνησης, όχι μόνο στη Ζάκυνθο, αλλά σε όλη την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση και τα προβλήματα γειτονικών μας χωρών και ανταγωνιστικών αγορών, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Αλγερία.

Πρέπει το συντομότερο να εκμεταλλευτούμε αυτή τη συγκυρία, γιατί δεν θα διαρκέσει για πάντα. Πρέπει να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν, να βελτιώσουμε τις υποδομές, να κάνουμε πιο ανταγωνιστικές τις τιμές που είναι καθηλωμένες.

Στη Ζάκυνθο έχουμε μια υπερχρηματοδότηση των εταιρειών, για τη δημιουργία πεντάστερων ξενοδοχείων, αλλά το θέμα είναι να λειτουργούν ως πεντάστερα.

Ο καθένας από εμάς θέλει να κάνει τη δουλειά του, αλλά το ερώτημα είναι αν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Απαντώ ότι είναι ανύπαρκτοι, όπως ήταν εδώ και τριάντα χρόνια. Το κράτος μόνο εισπρακτικά ξέρει να δουλεύει.

Δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές στη Ζάκυνθο.
; Έχουμε προβλήματα με τα σκουπίδια, την ύδρευση και το δίκτυο αποχέτευσης, θέματα που θα έπρεπε να αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Έβγαλε ο Δήμος μια κανονιστική για την ανακύκλωση στη πηγή; έχει ο Δήμος τοπικό νόμο για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων; Έχω στην ιδιοκτησία μου ένα από τα οκτώ ξενοδοχεία της Ζακύνθου, που κάθε χρόνο παίρνει πιστοποίηση ανακυκλωτή. Γιατί δεν το κάνουν και άλλοι συνάδερφοι;

Έχουν τα πλοιάρια που κάνουν το γύρω της Ζακύνθου βιολογικό καθαρισμό; υπάρχει κάποιος που τα ελέγχει αυτά;
Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Η απεντόμωση και η μυοκτονία είναι δύο σοβαρά θέματα. Πρέπει να γίνουν στην κατάλληλη χρονική περίοδο, διαφορετικά αν γίνουν αργότερα είναι άχρηστα. Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: