Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

«Αυτοί που σήμερα μυξοκλαίνε για την κατάσταση που επικρατεί στη δημοτική αρχή και αναφέρομαι στη παράταξη του κ. Κασσιμμάτη, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τον τρόπο που εκλέχθηκε η σημερινή δημοτική αρχή.

Προέχει για εμάς ως αντιπολίτευση, να ακολουθούμε μια υπεύθυνη στάση με δημιουργικές προτάσεις, για να σώσουμε ότι σώζεται. Όμως έχει βαλτώσει η κατάσταση στη δημοτική αρχή, έχει ξεφύγει, αφού είναι φανερό ότι εντός της πλειοψηφίας υπάρχουν μικροσυμφέροντα και επικρατούν εντάσεις, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ούτε το δημοτικό συμβούλιο, ούτε ο Δήμος.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο θα συζητούσαμε θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων στην οποία έχουμε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το νησί με δυσφήμιση ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.
Όταν χθες, η πλειοψηφία είχε μόνο έξι παρόντες δημοτικούς συμβούλους, αυτό κρύβει κάποια άλλα πράγματα, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν θέλω να αναπτύξω.

Την ευθύνη του Δήμου την έχει η δημοτική αρχή, η πλειοψηφία και όχι η αντιπολίτευση. Αν εμείς δηλώναμε παρών και υπογράφαμε στο παρουσιολόγιο, θα είχαμε μεν την πλειοψηφία εντός του δημοτικού συμβουλίου, αλλά θα ήταν ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία.
Εμείς χθες επιλέξαμε για μια ακόμη φορά να είμαστε εκεί, σε αντίθεση με την πλειοψηφία. Με τη στάση μας χθες, χτυπήσαμε ηχηρά το καμπανάκι, ζητώντας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσίπηρα και τον δήμαρχο κ. Κολοκοτσά, να παίξουν τον θεσμικό τους ρόλο και όχι τον παραταξιακό.

Σε ένα στημένο δημοτικό συμβούλιο με στημένες απουσίες, πως εμείς θα πάρουμε την ευθύνη για το ζήτημα της αλλαγής προεδρίας των δημοτικών παιδικών σταθμών;

Θα μπορούσαμε εύκολα να φωνάζαμε να παραιτηθεί ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον Καλλικράτη, ούτε προβλέπονται πρόωρες εκλογές.
Εμείς αν σήμερα διοικούσαμε, θα οργανώναμε τις υπηρεσίες που ασχολούνται με τα απορρίμματα. Ήδη ζήτησα από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Μυλωνά, να γίνει μια σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις.
Αντί όμως να υπάρχει συζήτηση και μια ενιαία κατεύθυνση, έχουμε συγκρούσεις μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Δήμου, που δεν βοηθούν.

Προφανώς και είναι μια λύση να δοθεί σε ιδιώτη η αποκομιδή, αλλά πρέπει να εξεταστεί το θέμα σοβαρά και να δούμε αν αυτή η λύση είναι προς το συμφέρον του πολίτη, να δούμε τους όρους που θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Είναι προσφιλής και απαράδεκτη η στάση του δημάρχου κ. Κολοκοτσά, να λέει ότι ευθύνονται όλοι οι άλλοι για όλα και ότι ο ίδιος δεν φταίει σε τίποτα. Αυτός εποπτεύει και καθοδηγεί, να αναλάβει τις ευθύνες του.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: