Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Καλώ τον δήμαρχο να συνεννοηθεί με τους δημοτικούς του συμβούλους, να βρεθεί μια λύση για να έρχονται στα δημοτικά συμβούλια.

Δεν έχει ευθύνη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για την παρουσία των συμβούλων, πέραν της πρόσκλησης που αποστέλλει. Υπεύθυνος για την πλειοψηφία είναι ο δήμαρχος, όπως υπεύθυνοι για τους συμβούλους της μειοψηφίας είναι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Η χθεσινή εικόνα δεν τιμά το δημοτικό συμβούλιο. Είναι πολύ μεγάλη ασέβεια προς τους δημότες η απουσία των δημοτικών συμβούλων από το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό δείχνει αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, οι πολίτες της Ζακύνθου τους εξέλεξαν για να τους εκπροσωπούν.
Όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να είναι παρόντες στα δημοτικά συμβούλια, εκτός και αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για να απουσιάζουν. Θα στείλω επιστολή προς όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους και θα τους επισημάνω τις υποχρεώσεις τους.

Στην αίθουσα χθες υπήρχαν οι απαιτούμενοι 17 δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να υπάρχει απαρτία και να γίνει το δημοτικό συμβούλιο, αλλά κάποιοι δεν ήθελαν να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο. Δεν ήταν σωστή η στάση στελεχών της παράταξής του κ. Αρμένη να απέχουν. Θα μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους πολίτες, που είχαν έρθει για να ακούσουν προτάσεις και λύσεις, για την αποκομιδή, τους παιδικούς σταθμούς και το αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου.

Σήμερα θα αποσταλεί νέα πρόσκληση για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου την επόμενη Τετάρτη 16 Μαΐου, με τα ίδια θέματα στην ημερήσια διάταξη.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: