Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018

Θοδωρής Γαλιατσάτος (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

Θοδωρής Γαλιατσάτος
Θοδωρής Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

«Στη Ζάκυνθο το 2014 οι πολίτες τίμησαν τον συνδυασμό μας, με το μεγαλύτερο ποσοστό στα Ιόνια Νησιά, που άγγιξε το 67%. Λέτε εμείς να έχουμε ανάγκη υπόγειες διαδρομές και συμμαχίες;
Το αναφέρω γιατί κάποιοι ευφάνταστοι για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες, οραματίζονται υπόγειες συνεργασίες μου με διάφορα πρόσωπα. Τα ίδια ακούγονται στη Κεφαλλονιά με τον κ. Παρίση, τα ίδια λένε κάποιοι και για τη Ζάκυνθο και τον κ. Κολοκοτσά. Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Αν εκλεγώ εκ νέου Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, θα συνεργαστώ με τον Δήμαρχο που θα επιλέξει ο Ζακυνθινός λαός, είτε αυτός είναι ο κ. Κολοκοτσάς, είτε κάποιος άλλος. Δεν συνεργάζομαι με το πρόσωπο αλλά με τον θεσμό.

Αναρωτιέμαι τι τον θέλει τον Περιφερειάρχη ο κ. Οικονόμου, τον θέλει να είναι εντολοδόχος της ΝΔ και του προέδρου της; Αυτή είναι η λογική της ΝΔ; Αυτή είναι η αντίληψη του κ. Οικονόμου; Να έχουν υποχείριο τον Περιφερειάρχη; Αν η ΝΔ έχει τέτοιες αντιλήψεις για την αυτοδιοίκηση, τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα στα Ιόνια Νησιά.

Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους συνεργάτες μας ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Αν ήταν έτσι θα τους είχαμε στη πυρά. Ο συνδυασμός μας δεν λειτουργεί έτσι εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος. Είναι λάθος λοιπόν η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου και δεν οφείλουμε να δώσουμε εξηγήσεις ούτε στον ίδιο, ούτε στη ΝΔ.

Η ιδέα της λειτουργίας των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι για να υπηρετεί τους πολίτες και στο πλαίσιο αυτό, οφείλουν οι θεσμοί να συνεργάζονται για τον κοινό στόχο. Σε αυτή τη διαδικασία δεν πρέπει να εισέρχονται κομματικές αντιλήψεις, παλαιοκομματικές θα έλεγα, όπως αυτές που έχει ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Οικονόμου. Αν συνέβαινε αυτό, να κινούμαστε με κομματικά και μόνο κριτήρια, η κάθε χρηματοδότηση θα είχε μόνο τέτοια χαρακτηριστικά και όχι αυτοδιοικητικά.

Η δική μας Περιφερειακή αρχή έχει ίση αντιμετώπιση προς όλα τα Ιόνια Νησιά και εγώ προσωπικά συνεργάζομαι με όλους τους αιρετούς.

Τι Υπουργός είναι ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής; Φαντάζομαι πως θα είχε ενημερώσει τον κ. Νιοτόπουλο και την Περιφέρεια, για τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος για να έρθει στη Ζάκυνθο η αποσπώμενη στρατιωτική γέφυρα στον Άγιο Χαραλάμπη.
Εμείς είχαμε ως πλάνο τη δημιουργία ενός κόμβου με μια μόνιμη γέφυρα διπλής κατεύθυνσης, αλλά υπάρχουν προβλήματα μεταξύ του κράτους και των δανειστών που έχουν εμποδίσει αυτό το έργο, το οποίο όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί.
Ποια γέφυρα είχε φέρει στη Ζάκυνθο ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρου; Μόνο λόγια επί χάρτου είχε, τίποτα άλλο.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: