Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Τζώρτζης Συγούρος (Πρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και Δήμου Ζακύνθου, Περιφερειακός σύμβουλος, Μέλος ΛΑ.Ε.)

Τζώρτζης Συγούρος
Τζώρτζης Συγούρος
Πρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και Δήμου Ζακύνθου, Περιφερειακός σύμβουλος, Μέλος ΛΑ.Ε.

«Σαφώς και έχει βοηθήσει το νησί ο κ. Κοντονής. Σαφώς και έχει ευνοήσει τη Ζάκυνθο, το ότι ο Βουλευτής του νησιού κ. Κοντονής είναι και Υπουργός.
Πρόκειται άλλωστε για μια δεσποτική προσωπικότητα που επισκιάζει τους πάντες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και τον συντονιστή κ. Κασσιμάτη. Δεν έχει φανεί η παρουσία του κ. Κασσιμάτη και της παράταξής του στα του Δήμου. Θα έλεγα ότι έχει αφυδατωθεί ο λόγος του συνδυασμού, αφού δεν έχει καμιά σχέση με τα χαρακτηριστικά που σχηματίστηκε όταν είχε επικεφαλής τον κ. Κουρή.
Η πολιτική της παράταξης του κ. Κασσιμάτη δεν έχει βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, θα μπορούσε να παίξει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, έναν πιο ουσιαστικό ρόλο, διακριτό θα έλεγα, μαζί με τον Βουλευτή κ. Κοντονή.

Η ΝΔ βρίσκεται σε παραλήρημα ενώ θα έπρεπε υποτίθεται να ετοιμάζεται να κυβερνήσει την χώρα, απέχει πολύ από το να παρουσιάσει κάποια σοβαρά πολιτικά πρόσωπα στη Ζάκυνθο. Χτυπάνε συνεχώς τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά και αδίκως θα έλεγα, γιατί υπάρχουν ευθύνες που έρχονται από το παρελθόν, από άλλα στελέχη της ΝΔ, με τους παλιούς μπουρλοτιέρηδες στον Δήμο. Η ΝΔ απέτυχε καθολικά στη Ζάκυνθο, απέτυχε η πολιτική της και δεν έχει καμιά κοινωνική και πολιτική εξουσιοδότηση να κατεβάσει ψηφοδέλτιο στη Ζάκυνθο.

Δεν ξέρω αν θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νιοτόπουλος, ούτε ξέρω αν θα κατεβάσει ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ή υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάντως συμβεί το δεύτερο, εμείς δεν θα συνεργαστούμε.

Είμαι πολλά χρόνια φίλος με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αρμένη, τον οποίο και εκτιμώ παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές έχουμε. Η Ζάκυνθος έχει ένα μεγάλο έλλειμμα στη καθαριότητα και στη διαχείριση των απορριμμάτων και θεωρώ ότι ο κ. Αρμένης θα μπορούσε εκεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο. Θα έλεγα ότι είναι πιο κατάλληλος για πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και λιγότερο για Δήμαρχος.

Στην Περιφέρεια είμαστε μια αυτοδιοικητική πλειοψηφία που μας ενώνει το πρόγραμμά μας, το οποίο και υλοποιούμε με κατά διαστήματα πολύ μικρές θα έλεγα συγκρούσεις.

Το δίκτυο συνεργασίας, δημιουργήθηκε για να κατοχυρωθεί το πρόγραμμα Leader, να μην το χάσει η Ζάκυνθος. Πάνω στην αγωνία μας να προλάβουμε να μην χαθεί το πρόγραμμα, προχωρήσαμε με κάποιες πρόχειρες και συνοπτικές διαδικασίες και παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε και πόλεμο, τελικά τα καταφέραμε. Έχει καθυστερήσει το leader, γιατί παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες στους φορείς που μετέχουν. Η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο έχουν κατοχυρώσει το μετοχικό τους κεφάλαιο και πρέπει τώρα να κάνει το ίδιο και ο Δήμος. Θα πάρουμε 4 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος leader και σύντομα θα ανακοινώσουμε μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα που θα γίνουν.

Στο χθεσινό έκτακτο Περιφερειακό συμβούλιο, συζητήσαμε για πάνω από πέντε ώρες σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» που προωθεί η κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εγώ καταψήφισα το νομοσχέδιο, γιατί δεν θεωρώ ότι υφίσταται απλή αναλογική σε δύο γύρους. Είναι ένα πισωγύρισμα για τη τοπική αυτοδιοίκηση αυτό το νομοσχέδιο.

Τη σιδερένια στρατιωτική γέφυρα την είχαμε ξαναφέρει στη Ζάκυνθο πριν από χρόνια αλλά την χάσαμε. Καλοδεχούμενη πάντως αυτή η νέα αποσπώμενη γέφυρα, είναι κάτι θετικό αφού θα εξυπηρετήσει προσωρινά τη Ζάκυνθο.
Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή, θέλουμε να υλοποιήσουμε το έργο της μόνιμης γέφυρας, με τη δημιουργία και ενός κόμβου. Η Ζάκυνθος χρειάζεται αυτό το έργο πνοής στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη, το οποίο προσέκρουσε στο θέμα της έκτασης που χρειαζόταν, αφού τα δύο στρέμματα που είχαμε διαθέσιμα δεν έφταναν, ελέω ΤΑΙΠΕΔ. Ελπίζω το επόμενο διάστημα να υλοποιήσουμε αυτό το έργο. Φαντάζομαι ότι η σιδερένια γέφυρα ήρθε με τη συμβολή του Βουλευτή Ζακύνθου και Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και ότι θα υπήρξε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλο. Σίγουρα βοήθησε και ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, ως μέλος της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη δουλειά της ΝΔ, για αυτό και η ΝΔ βρίσκεται σε έναν παραλογισμό τελευταία, αφού δεν μπορεί να δεχτεί ότι ένα αριστερό και ριζοσπαστικό κόμμα της πήρε τη δουλειά και έγινε ο δίδυμος αδερφός της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη κυβέρνηση με ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει. Είναι αποφασισμένος να λεηλατήσει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων και προσπαθεί να δικαιολογηθεί στο αριστερό του ακροατήριο, λέγοντας ότι φεύγουμε από τα μνημόνια και βγαίνουμε στην ανάπτυξη, κάτι που δεν έχει καμιά δόση αλήθειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα, εκφράζει τη χειρότερη μορφή της σοσιαλδημοκρατίας.

Πράγματι, απέχει από τις προσδοκίες μας η δυναμική που θα έπρεπε να έχει σήμερα η ΛΑ.Ε, με τον πολιτικό λόγο που εκφράζουμε, περιμέναμε μεγαλύτερη υποστήριξη από τον λαό. Θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν την πραγματικότητα, αλλά σίγουρα περιμέναμε μεγαλύτερη υποστήριξη από τον Ελληνικό λαό.
Πάντως η δημιουργία της ΛΑ.Ε και η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε την τιμή της αριστεράς.»  

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: