Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Χαράλαμπος Κυπριώτης (Πρόεδρος Εκκλησιαστικού συμβουλίου Ιερού Ναού Αναλήψεως, Εφημέριος Ιερού Ναού Αναλήψεως, Πρωτοπρεσβύτερος)

Χαράλαμπος Κυπριώτης
Χαράλαμπος Κυπριώτης
Πρόεδρος Εκκλησιαστικού συμβουλίου Ιερού Ναού Αναλήψεως, Εφημέριος Ιερού Ναού Αναλήψεως, Πρωτοπρεσβύτερος

«Αν περάσει κάποιος και δει τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου απέναντι από το σπίτι του ποιητή Ούγκο Φώσκολου, θα διαπιστώσει ότι αποτελεί ντροπή και προσβολή των ιστορικών αυτών μνημείων, αυτό που κάνει το συνεργείο της ΔΕΗ.

Τοποθετούν έναν μετασχηματιστή τάσεως στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου και αυτό αισθητικά μας προσβάλλει, υποβαθμίζεται και ο Ναός και το σπίτι του ποιητή Φώσκολου, είναι ντροπή να έρχονται ξένοι τουρίστες, κυρίως Ιταλοί, για να δουν το σπίτι του Φώσκολου ή για να προσκυνήσουν τον Άγιο Φανούριο και να βλέπουν μια τέτοια εικόνα υποβάθμισης και απαξίωσης.

Όταν ρωτούσα τα συνεργεία της ΔΕΗ τι εργασίες κάνουν, μου απαντούσαν ότι θα έκαναν μια απλή αναβάθμιση του δικτύου, αλλά αντί αυτού τοποθέτησαν δύο κολώνες, ενώ ήδη υπάρχει και μια τρίτη. Θα μπορούσε η ΔΕΗ να προβεί σε έργα υπογειοποίησης των καλωδίων και όχι στη τοποθέτηση ενός μετασχηματιστή.
Πριν από λίγους μήνες είχε μπει και ένα κουτί του ΟΤΕ και δεν είχαμε διαμαρτυρηθεί, αλλά τώρα με τις δύο αυτές αντιαισθητικές κολώνες της ΔΕΗ αμαυρώνεται η περιοχή.

Η ενορία μας είναι αναστατωμένη και ζητάμε την απομάκρυνση του μετασχηματιστή και την αποκατάσταση της περιοχής.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: