Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Δημήτρης Πέττας (Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Οικονομικός Επόπτης)

Δημήτρης Πέττας
Δημήτρης Πέττας
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Οικονομικός Επόπτης
«Στη Ζάκυνθο βαδίζουμε χρόνια με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Περιμέναμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει, αλλά ουδέποτε το έκαναν. Προβλήματα όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, η ύδρευση, το δίκτυο αποχέτευσης και το οδικό δίκτυο.
Πέρυσι δεν ξέραμε που θα πηγαίναμε τα σκουπίδια και φέτος δεν έχουμε χρήματα για να μαζέψουμε. Είναι πολλά τα προβλήματα, σκιστήκαμε να δώσουμε το αεροδρόμιο στη FRAPORT και σήμερα τα χόρτα έξω από το αεροδρόμιο έχουν φτάσει στο ένα μέτρο ύψος, αυτή είναι η πρώτη εικόνα ενός τουρίστα που επισκέπτεται το νησί.
Έχουμε μια άναρχη ανάπτυξη, δεν υπάρχουν οι σχετικές υποδομές για να στηρίξουν τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στο νησί. Φοβάμαι μήπως μετά τα σκουπίδια, δούμε και τα λύματα στους δρόμους.
Δεν επιτρέπεται να γίνονται εργασίες τη νύχτα στο δίκτυο Πλάνου, εργασίες που κανείς δεν ξέρει αν είναι νόμιμες.
Είναι αδιανόητη η κόντρα μεταξύ Δήμου και ΦΟΔΣΑ για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Έχουμε έναν Δήμο που οικονομικά καταρρέει, αφού δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί του μηχανισμοί.
Μπορεί η Ζάκυνθος να πρωτοπορεί στα προβλήματα, αλλά αντίστοιχες καταστάσεις αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως στη Κέρκυρα που αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερο από εμάς πρόβλημα με τα σκουπίδια.
Ας αναρωτηθούμε τι είδους τουρισμό θέλουμε, αν μπορούν οι υποδομές του νησιού να ανταποκριθούν. Δεν θέλουμε περισσότερους τουρίστες, δεν αντέχει το νησί περισσότερους τουρίστες, αυτό που πρέπει να θέλουμε είναι να δίνουμε πιο ποιοτικές παροχές και να έρχονται τουρίστες με καλύτερο βαλάντιο. Φοβάμαι μην καταρρεύσει το τουριστικό μας προϊόν.
Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών αλλά της εξεύρεσης λύσεων. Για αυτό και σήμερα στις 8 το απόγευμα, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, καλούμε όλους τους φορείς σε μια ευρεία σύσκεψη, για τον προγραμματισμό δράσεων για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της Ζακύνθου.»

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: