Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
(Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

«Στήνεται, με στοχευμένες ενέργειες, κατά την πεποίθησή μου, ένα σκηνικό διάλυσης του Δήμου, ώστε να οδηγηθούμε σε τετελεσμένα.
Η κρίση που βιώνουμε είναι τεχνητή, πιστεύω για δύο λόγους. Για να δημιουργηθούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στο δήμο μας, προκειμένου να οδηγηθούμε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με την τράπεζα Πειραιώς για τα παράνομα δάνεια, και επίσης επειδή υπάρχει μία αντιπαράθεση ανάμεσα στο δήμο και τον ΦΟΔΣΑ με αντικείμενο το ποιος θα κάνει κουμάντο, ποιος θα διαχειριστεί τα 20 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των έργων για την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Αυτό το σοκ και δέος που ζούμε με τα απορρίμματα, το ζούμε αδικαιολόγητα. Είναι αδικαιολόγητη η αδυναμία του Δήμου να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αφήνονται κάποιες υπόνοιες προς το πρόσωπο του προέδρου του ΦΟΔΣΑ κ. Μυλωνά, ότι αυτός αδυνατεί να διαχειριστεί το ζήτημα και θεωρώ ότι αυτές οι έωλες κατηγορίες, που μάλιστα ακούγονται από κάποιους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, δεν ευσταθούν.

Υπάρχει μια εγκληματική και περίεργη θα έλεγα, ολιγωρία του Δήμου στο να κινηθεί νομικά για να σταματήσουν οι παρακρατήσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την υπόθεση με τα παράνομα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς. Επικοινώνησα με την δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό του δήμου και ενημερώθηκα ότι δεν έχει γίνει απολύτως καμία κίνηση από τον δήμο.

Κανείς δεν ξέρει ποιες και πως, κινούνται οι διαδικασίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Λίβα.
Υπάρχουν δύο συμβάσεις με την εταιρία Μεσόγειος για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην κινητή μονάδα και διαπιστώνουμε ότι ο εργολάβος έχει εισπράξει μόλις 30 χιλιάδες ευρώ, του οφείλεται ποσό άνω των 300 χιλιάδων ευρώ. Αυτό, με βάση την οικονομική αδυναμία του δήμου, σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει η διαχείριση στον Λίβα. Αν συμβεί αυτό θα πρόκειται για καταστροφή.
Εν τω μεταξύ έχει φρακάρει ο χώρος εναπόθεσης που βρίσκεται στη μονάδα διαχείρισης και όπως επισήμως ενημερώνει ο ΦΟΔΣΑ τον Δήμο δεν έχει γίνει μελέτη για την επέκταση του.

Το τελευταίο διάστημα έχουν μπει δώδεκα φωτιές σε όγκους απορριμμάτων στον Λαγανά, σε μικρές χωματερές, κάτι που αποτελεί δυσφήμιση για το νησί.

Υπάρχει μια αισιοδοξία από τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά που δεν στηρίζεται πουθενά. Ο Δήμαρχος λέει ότι ξαφνικά από Δευτέρα θα λυθούν ως δια μαγείας θέματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού στην αποκομιδή και με την οικονομική ασφυξία του Δήμου. Θεωρώ πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την προκαταβολή χρημάτων μέσω ΚΑΠ που επιδιώκει ο κ. Κολοκοτσάς, πιστεύω ότι θα απορριφθεί το αίτημά του.

Η χθεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ζακύνθου, ήταν μια χρήσιμη συνάντηση για να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, κυρίως τα απορρίμματα και η αποχέτευση. Θεωρώ ότι ανέδειξε αυτή η σύσκεψη κάποια χρήσιμα ζητήματα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: