Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Χρήστος Ξένος (Ξενοδόχος)

Χρήστος Ξένος
Χρήστος Ξένος
Ξενοδόχος

«Όλη η Ζάκυνθος κερδίζει από τον τουρισμό και όχι μόνο η Ζάκυνθος. Έχουν έρθει στο νησί μας πάρα πολλοί εργαζόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να εργαστούν στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη της Ζακύνθου βοηθά στη καταπολέμηση της ανεργίας σε όλη τη χώρα.

Ο λόγος που αποφεύγεται μέσα στις ξενοδοχειακές μονάδες η κατασκευή ιδιωτικού βιολογικού είναι γιατί όσο τέλεια και να φτιαχτεί δεν μπορεί να βγάλει πεντακάθαρα νερά. Ακόμα και το 75% των νερών να είναι καθαρό, αν διοχετευθεί ελεύθερα στον υδροφόρο ορίζοντα θα μολύνει το περιβάλλον. Άρα πρέπει να διοχετευθούν αυτά τα λύματα σε ένα οργανωμένο δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο πρέπει να συντηρείται από την πολιτεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, κάτι που όμως δεν γίνεται, παρότι εισπράττουν πολλά χρήματα, όπως γίνεται με το δίκτυο Πλάνου.

Ναι μεν το δίκτυο Πλάνου κατασκευάστηκε παράτυπα πριν από 18 χρόνια, αλλά πήρε επαίνους με δύο δικαστικές αποφάσεις σε Ζάκυνθο και Πάτρα, ενώ η ΔΕΥΑΖ κάθε χρόνο εισπράττει από αυτό το δίκτυο 400 χιλιάδες ευρώ. Πέραν του υπάρχοντος δικτύου, πρέπει να κατασκευαστούν κάποιοι μικροί βιολογικοί, που θα καταλήγουν στον κεντρικό βιολογικό, αλλά πρέπει να γίνουν με τη συνδρομή και του Δήμου.

Είμαστε στο έλεος του Θεού και σαφώς ανησυχούμε. Οι tour operators δεν γνωρίζουν το μέγεθος των πραγματικών προβλημάτων του νησιού, αλλά είμαστε στη κόψη του ξυραφιού. Τα σκουπίδια που εμείς παράγουμε τα μαζεύουμε μόνοι μας και τα πηγαίνουμε στον σύνδεσμο καθαριότητας. Παρανόμως φυσικά γίνεται αυτό, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, παρότι πληρώνω τέλη καθαριότητας, που φτάνουν ετησίως περίπου τις 90 χιλιάδες ευρώ, πηγαίνω όπως και άλλοι συνάδερφοι, παρανόμως και με κίνδυνο στο τέλος να βρεθώ και κατηγορούμενος και με δικά μου φορτηγά μαζεύω τα σκουπίδια.

Δίνω συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Ζακύνθου για τη χθεσινή πρωτοβουλία που πήρε, αν και υπήρχε μικρή συμμετοχή του Δήμου. Πρέπει όλοι να ασχοληθούν με αυτά τα προβλήματα, ακόμα και ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής, είναι λάθος μας που ως κλάδος δεν τον έχουμε προσεγγίσει ακόμα.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: