Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Παύλος Χρηστίδης (Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής)

Παύλος Χρηστίδης
Παύλος Χρηστίδης
Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής

«Ανεξαρτήτως κυβέρνησης αυτό το σχέδιο που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει. Δεν υπάρχει χώρα παγκοσμίως που να έχει πετύχει 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα για πέντε συνεχόμενα χρόνια υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ασφυξίας σαν αυτές που βιώνει η ελληνική οικονομία μετά από 8 χρόνια κρίσης. Όποιος λέει ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει λέει πολύ απλά ψέματα ή δεν λαμβάνει υπόψιν του την ελληνική κοινωνία.
Επομένως χρειάζεται μια συνολική αναδιαπραγμάτευση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα  τα οποία αφορούν την μακροοικονομία, αναφέρομαι και στο κομμάτι του χρέους και στο κομμάτι των πρωτογενών πλεονασμάτων, έτσι ώστε να δώσουμε δημοσιονομικό αέρα στη παραγωγή και στην ανάπτυξη, δεν βγαίνει διαφορετικά. Εμείς θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από αυτά τα 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα.

Παρά το γεγονός ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα φαίνεται να είναι ευνοϊκά για την κυβέρνηση στην πραγματικότητα ταυτόχρονα υπάρχει και η άλλη μεριά του φεγγαριού και στην έκθεση του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, και στις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων υπάρχει πάντα και ένα αλλά το οποίο η κυβέρνηση επιλέγει να μην το προβάλει, καλά κάνει για την ίδια, κακώς όμως για την χώρα και τους πολίτες γιατί δεν μαθαίνουν την αλήθεια.
Χρειάζεται μια εξαιρετική προσοχή γιατί οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις μας ξαναβάζουν σε μία πολύ επικίνδυνη περίοδο στην οποία τα πολλά λόγια είναι φτώχια και θα πρέπει κάθε κίνηση μας να είναι μελετημένη. Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα και στις αμερικανικές αγορές αλλά και στην Ιταλία μας απαγορεύουν να βγούμε για να διεκδικήσουμε δεκαετές και επταετές ομόλογο.

Το δίλημμα καθαρή έξοδος ή πιστοληπτική γραμμή είναι ένα δίλημμα που θα κριθεί από τις εξελίξεις. Εμείς λέμε ότι η χώρα πρέπει να βρει φθηνό δανεισμό όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και να μην ρισκάρει για μικροκομματικούς λόγους να επιστρέψει σε περιόδους έντονης κρίσης και διχασμών οι οποίες χρέωσαν την Ελλάδα για δεκαετίες.

Αν ονειρεύονται ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, ότι με το που θα μπει σε προεκλογική περίοδο η χώρα, θα αρχίζουν να τάζουν, και οι αγορές να οδηγήσουν την Ελλάδα στα κόκκινα, κάνουν λάθος. Εμείς λέμε ότι πρέπει εκ των προτέρων να πούνε όλοι τις απόψεις τους, να είναι σαφής για να αποφύγουμε οποιαδήποτε σύγκρουση που θα δεσμεύσει την Ελλάδα και τους Έλληνες για όλες τις επόμενες δεκαετίες.

Το δίλημμα καθαρή έξοδος από τα μνημόνια ή λήψη πιστοληπτικής γραμμής, είναι ένα δίλημμα που τεχνηέντως θέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρέπει να βγούμε στις αγορές με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο δανεισμού, διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα.
Εμείς θέλουμε σήμερα να γίνουν οι όποιες αλλαγές έτσι ώστε η χώρα να βγει στις αγορές με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο και αυτό δεν γίνεται ούτε με την ψευδεπίγραφη καθαρή έξοδο η οποία κάθε άλλο παρά καθαρή είναι, είναι μόνο για τους ευρωπαίους, είναι ένα μνημόνιο χωρίς χρήματα, ούτε φυσικά με το να πάρουμε νέα μέτρα τα οποία θα μας ακολουθούν για τις επόμενες δεκαετίες. Εδώ και τώρα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές και σε αυτό εμείς έχουμε τη διάθεση να συμβάλουμε, να προσθέσουμε σε ένα εθνικό σχέδιο το οποίο θα είναι οριστικής και ασφαλούς εξόδου από την κρίση.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό κόμμα που στο πολιτικό του συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι και των υποψηφίων του Νοεμβρίου του 2017 αλλά και όλων των κομμάτων που συναποτελούν το κίνημα αλλαγής, έχει πάρει μια δεσμευτική απόφαση σε ότι αφορά το Σκοπιανό. Η απόφασή μας είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, με αλλαγή των αλυτρωτικών διατάξεων που περιέχει το Σύνταγμα των Σκοπίων, μια λύση πακέτο. H απόφαση αυτή μας δεσμεύει όλους. Όταν η κυβέρνηση φέρει πρόταση εμείς θα τοποθετηθούμε, να δούμε όμως αν θα είναι ενιαία πρόταση.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: