Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Νίκος Καραθανασόπουλος (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΚΚΕ)

Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Καραθανασόπουλος
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΚΚΕ

«Έχουμε μια κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία λέγοντας ψέματα στον Ελληνικό λαό, ο οποίος απογοητεύθηκε βλέποντας τις όποιες προσδοκίες είχε να καταρρέουν. Ταυτόχρονα έχουμε τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας των συνδικάτων που τάσσονται υπέρ του κεφαλαίου και των εργοδοτών, και εις βάρος της εργατικής πάλης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Όλα αυτά έχουν φέρει μια κόπωση στο λαϊκό κίνημα, που αποτυπώθηκε με σαφήνεια στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις, ειδικά στην Αττική.

Έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες για μια συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ την ίδια ώρα παρατηρούμε μια αντιφατικότητα της κυβέρνησης από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της. Η ουσία όμως είναι ότι υπάρχει μια προσπάθεια κάποιων κέντρων να δημιουργηθεί ένας νέος οδικός χάρτης, που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια και γενικότερα τα δυτικά Βαλκάνια εντός του ΝΑΤΟ. Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν διαφωνούν τα υπόλοιπα κόμματα για ένταξη των Σκοπίων σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών και οι ΑΝΕΛ, άρα η κυβέρνηση θα βρει τους ψήφους που χρειάζεται εφόσον φέρει μια συμφωνία στη Βουλή. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μια τέτοια στόχευση.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, με μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, έχει αρχίσει να ξεφτίζει. Βλέπουμε δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού συνεχώς να δυναμώνουν, την Ιταλία να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, ενώ έχουμε συνεχείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να έχουμε μια δίκαιη ανάπτυξη, ούτε κάποια έξοδο από τα μνημόνια, αντιθέτως θα έχουμε μια γενίκευση των θυσιών των λαϊκών στρωμάτων.

Εδώ και δεκαετίες βιώνουμε κινδύνους για την εθνική μας κυριαρχία, από υποτίθεται συμμαχικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Αλβανία, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ όπως και η Ελλάδα. Το ΝΑΤΟ δεν μας παρέχει καμιά ασφάλεια, αντιθέτως νίπτει τας χείρας του και μας δημιουργεί ζητήματα, όπως πρόσφατα που αποδέχτηκε ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Ο πιο επικίνδυνος οδικός άξονας της χώρας είναι της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου. Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι η εταιρία ΑΚΤΩΡΑΣ έχει ήδη πάρει έργα από τον όμιλο Καλογρίτσα, λόγω προβλημάτων του δεύτερου και κάτι ανάλογο θα γίνει και για το έργο της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, που σημαίνει ότι για άλλη μια φορά καρκινοβατεί ένα μεγάλης σημασίας έργο, λόγω των παιχνιδιών που παίζονται ανάμεσα σε μεγαλοεργολάβους.»     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: