Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Παναγιώτης Λαφαζάνης (Πρόεδρος Λαϊκής Ενότητας)

Παναγιώτης Λαφαζάνης
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Πρόεδρος Λαϊκής Ενότητας

«Η χώρα βρίσκεται στη σκιά μιας νέας δικτατορίας. Έχουν συντάξει δικογραφία εις βάρος μου την οποία ενώ αρνούνται να μου τη δώσουν για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, διέρρευσαν σκόπιμα κομμάτια της στη δημοσιότητα για να με πλήξουν πολιτικά. Έχουμε μια πολιτική δίωξη εις βάρος μου και εις βάρος της ΛΑ.Ε. Πρόκειται σαφέστατα για μια κατασκευασμένη δίωξη με κατασκευασμένες κατηγορίες.
Στη ζωή μου δεν είχα ποτέ θέματα με τη Δικαιοσύνη, μόνο επί χούντας υπήρξε δίωξη εναντίον μου και τώρα σε εποχή υποτίθεται δημοκρατίας, έχω άλλη μία. Τελικά, σε καθεστώτα τύπου Τουρκίας έχουμε πάει;
Μου προκαλεί εντύπωση πως δεν αντέδρασαν τα δημοκρατικά κόμματα. Σήμερα θα στείλω επιστολή προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, με την οποία θα ζητώ να μου παραδώσουν άμεσα τη δικογραφία.

Εμείς δεν κάνουμε πολιτική για τις καρέκλες και το έχουμε αποδείξει. Δεν θα κάνουμε πίσω παρά τις διώξεις που κάνουν εναντίον μου και εναντίον της ΛΑ.Ε.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, συνεχώς δυναμώνει και ενοχλεί την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, οι οποίοι ετοιμάζουν επιδρομή σε σπίτια λαϊκών στρωμάτων και πρώτες κατοικίες.
Η κυβέρνηση δέχεται λόγω των πλειστηριασμών και του κινήματός μας, μια γενικευμένη αντίσταση και κατακραυγή, για αυτό και προχωρά συντηρητικά, αναγκαζόμενη να αναστέλλει πολλούς πλειστηριασμούς κάθε εβδομάδα. Αυτές οι αναστολές πλειστηριασμών καταδεικνύουν τον φόβο όλου αυτού του κατεστημένου που σχεδιάζει την λεηλασία των σπιτιών πρώτης κατοικίας, φτωχών ανθρώπων. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει ανεκτό να πλειστηριάζονται μικρές λαϊκές κατοικίες, θεωρούμε ότι αυτά τα σχέδια είναι εγκληματικά, ουτοπικά και θα ναυαγήσουν οριστικά.

Το 4ο μνημόνιο είναι μια πραγματικότητα, ψηφίστηκε πέρυσι αλλά δεν έχει ακόμα εφαρμοσθεί. Περιλαμβάνει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022, περικοπές συντάξεων από το 2019 και μείωση αφορολόγητου ορίου από το 2020, ίσως και από το 2019. Κατά συνέπεια, είναι κωμικό να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει καθαρή έξοδος, ενώ είναι βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί η πιστοληπτική γραμμή σταθερότητας, δηλαδή μια νέα χρηματοδότηση, που σημαίνει επιπλέον μέτρα και άρα ένα νέο εξτρά μνημόνιο. Φοβάμαι ότι αυτά τα νέα σκληρά μέτρα, ίσως είναι τα πιο σκληρά μέχρι σήμερα.

Ήμουν στο Στρασβούργο και έλαβα μέρος σε μια μεγάλη σύσκεψη ευρωβουλευτών της Αριστεράς και αυτό που αποκόμισα είναι ότι η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, δεν έχουν μέλλον.
Στην Ιταλία έγινε ένα πραξικόπημα, γιατί είδαν ότι υπήρχε η πιθανότητα η Λίγκα του Βορρά και το κίνημα των Πέντε Αστέρων, να αμφισβητήσουν ανοιχτά το ευρώ και να επιχειρήσουν την επιστροφή στην Ιταλική λιρέτα.
Δεν υπάρχει προοπτική στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για αυτό και εμείς επιμένουμε και λέμε, ότι η μόνη λύση για να οικοδομηθεί εκ νέου η χώρα και να βγει οριστικά από τη λιτότητα, είναι να φύγουμε από το ευρώ και να γυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Όσο ποιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για εμάς, γιατί αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα δεν δέχθηκε ούτε καν να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, κρύβεται πίσω από το Ισραήλ. Ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να στείλει ένα αεροπλάνο κοντά στη λωρίδα της Γάζας, για να παραλάβει Παλαιστίνιους που χρειάζονται άμεση περίθαλψη, βαριά τραυματισμένους και που θα νοσηλεύονταν σε Ελληνικά νοσοκομεία. Θα έπρεπε να ακολουθούμε μια διαφορετική πολιτική, η Ελλάδα είναι απούσα σήμερα από τη Μέση Ανατολή, είναι απούσα από τα προβλήματα λαών με τους οποίους μας συνδέουν στενές σχέσεις φιλίας εδώ και χιλιετίες.»          


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: