Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018

Αντώνης Αντίοχος Μπαλιακράς (Αναπληρωτής Δήμαρχος Ζακύνθου, Αντιδήμαρχος Ελατίων)

Αντώνης Αντίοχος Μπαλιακράς
Αντώνης Αντίοχος Μπαλιακράς
Αναπληρωτής Δήμαρχος Ζακύνθου, Αντιδήμαρχος Ελατίων

«Δεν είμαι αντίθετος στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Όταν ήμουν Δήμαρχος Αρτεμισίων, είχα ομόφωνες αποφάσεις, γιατί καθόμουν και κουβέντιαζα και συνεργαζόμουν με όλους τους συμβούλους και της αντιπολίτευσης που ήταν έμπειρα πρόσωπα και καταλήγαμε σε ομοφωνία.
Λένε κάποιοι ότι με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» ο Δήμαρχος που θα εκλέγεται θα είναι όμηρος, εγώ λέω ότι αν ένας Δήμαρχος απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρει ένα θέμα για το καλό της Ζακύνθου, ποιος θα τολμούσε να φέρει αντίρρηση και να τον πολεμούσε;

Νοσταλγώ τις εποχές που όλοι μαζί σαν μια γροθιά πηγαίναμε στην Αθήνα και σε Υπουργεία, για να διεκδικήσουμε λύσεις για το καλό του νησιού. Δυστυχώς έχουν παρέλθει αυτές οι εποχές.
Συνεργάστηκα στο παρελθόν άψογα με τον αείμνηστο Βουλευτή Ζακύνθου Πυλαρινό, παρότι ανήκε σε άλλον πολιτικό χώρο από ότι εγώ. Όταν ήμουν πρόεδρος στην Ε.Α.Σ.Ζ ερχόταν και με έπαιρνε ο Πυλαρινός και μαζί πηγαίναμε στο Υπουργείο για τα θέματα που απασχολούσαν την Ένωση, για αυτό πάντα μίλαγα με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

Εδώ δυστυχώς δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τον Βουλευτή Ζακύνθου και Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή. Η Ζάκυνθος μετά από 100 χρόνια θα ξαναδεί Βουλευτή που θα είναι και πρωτοκλασάτος Υπουργός.

Πρέπει να εξετάζεις την ιστορία και τα προβλήματα του τόπου σου για να βγάζεις τα συμπεράσματά σου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει κάποτε «εγώ έβαλα την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα οι Έλληνες πρέπει να πέσουν στη θάλασσα και να μάθουν να κολυμπούν».

Δεν κατανοώ αυτό που κάποιοι ισχυρίζονται, ποια θα είναι η ωφέλεια της κυβέρνησης αν θα εφαρμοσθεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης». Αυτές είναι δικαιολογίες και προφάσεις, εδώ και δεκαετίες συζητάμε για την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Σαφώς και πρέπει να γίνει μια ενδελεχής και ουσιαστική συζήτηση για όλα όσα εμπεριέχει το νομοσχέδιο, όχι όμως να το καταδικάζουμε εκ προοιμίου.

Αν ένας Δήμαρχος είναι συναινετικός, συνεργάσιμος και συγκαταβατικός και έχει διάθεση να προσφέρει στον τόπο του, τότε κανένα νομοσχέδιο και κανένα πολιτικό σύστημα δεν θα τον εμποδίσει.

Δεν παίζει ρόλο αν η διαχείριση των απορριμμάτων παραμείνει στον ΦΟΔΣΑ ή περάσει σε κάποια υπηρεσία του Δήμου.
Όταν ανέλαβε τον σύνδεσμο καθαριότητας ο Γιώργος Αρμένης, την εποχή που φτιάξαμε τον ΧΥΤΑ του Σκοπού, δημιουργήθηκε  ένα έργο πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Έχω να το λέω. Ο άνθρωπος είναι που διαμορφώνει την κατάσταση.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: