Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

«Φυσικά και καταδικάζουμε τα αποκρουστικά γεγονότα, τα επεισόδια και τον προπηλακισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, όπως συνολικά πρέπει να καταδικάζουμε όλες τις πράξεις βίας, από όπου και αν προέρχονται. Η ελεύθερη έκφραση του λόγου έχει διασφαλιστεί και δεν πρέπει να αμφισβητείται.

Πρέπει να καταδικάσουμε και τον εμπρησμό της Τράπεζας MARFIN όπου πέθαναν άνθρωποι, και κάποιοι εξακολουθούν να κωφεύουν, τον ξυλοδαρμό των Βουλευτών κ.κ. Χατζηδάκη και Κουμουτσάκου, αλλά και την προσπάθεια κάποιων να λυντσάρουν δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας σε Δημοτικό Συμβούλιο το 2012.
Όλα αυτά, δεν έχουν καταδικαστεί από κάποιους, οι οποίοι επιλέγουν να τα ξεχνούν, ή καταδικάζουν μόνο τα επεισόδια που τους συμφέρουν ή τους εξυπηρετούν πολιτικά.

Στη Γερμανία η κ. Μέρκελ μαζί με το Τουρκικό προξενείο, έκαναν μνημόσυνο για τρεις μετανάστες που έχασαν την ζωή τους από εμπρησμό και είναι γνωστό ότι στη Γερμανία υπάρχει θέμα με τη μετανάστευση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί έναν εμπρησμό εις βάρος μεταναστών.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα το οποίο θα πρέπει αποκλειστικά να εποπτεύει ένας φορέας, με  πλήρη δομή όπως είναι ο ΦΟΔΣΑ, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει από μια υπηρεσία του Δήμου. Ποια υπηρεσία του Δήμου έχει φέρει το οποιοδήποτε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Επίσης στα διοικητικά συμβούλιο φορέων, όπως είναι ο ΦΟΔΣΑ και η ΔΕΥΑΖ, υπάρχει εκπροσώπηση και της αντιπολίτευσης κάτι που δεν θα συμβαίνει αν οι υπηρεσίες αυτές περάσουν στον δήμο.
Η υπάρχουσα προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων με τη κινητή μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει για πάνω από δύο με δυόμιση χρόνια. Πρέπει να προχωρήσει άμεσα το έργο της μόνιμης και οριστικής λύσης.

Ο βιολογικός έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά του, έχουμε ήδη μεγάλο πρόβλημα με τα υγρά απόβλητα και πρέπει να προλάβουμε την επόμενη βόμβα για τη Ζάκυνθο. Εμείς, πριν από λίγες εβδομάδες, σε ημερίδα που είχαμε διοργανώσει, είχαμε κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, για τα μέσα χρηματοδότησης, τη δημιουργία μικρών βιολογικών μονάδων, καθώς και την εκπόνηση ενός master plan για το αποχετευτικό δίκτυο. Δεν είχαμε εισακουστεί, σήμερα αντιμετωπίζουμε μείζον θέμα με τα λύματα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: