Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Μετά από σκέψη, συζητήσεις με τα μέλη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας αλλά και πολίτες, κατέληξα ότι πρέπει να δώσω τη μάχη μέχρι τέλους, τόσο εγώ, όσο και όλη η δημοτική αρχή δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε τώρα πίσω, πρέπει να αγωνιστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα για τα οποία ο Ζακυνθινός λαός μας ψήφισε.

Η παραίτησή μου είχε να κάνει με την αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεδριάζει λόγω απαξίωσής του από δημοτικούς συμβούλους, με την κωλυσιεργία που παρατηρούσα σε μια σειρά πολύ σοβαρών προβλημάτων για τη Ζάκυνθο και την αδυναμία συνεννόησης εντός της πλειοψηφίας και του Δήμου.

Ως πλειοψηφία μαζί με τον Δήμαρχο συζητήσαμε όλα τα θέματα και καταλήξαμε ότι δεν μπορεί ένα άτομο ή δύο άτομα να αναλάβουν όλα τα θέματα μαζί, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας.
Αποφασίσαμε ότι δύο φορές την εβδομάδα θα συζητάμε στο Δημαρχείο, σε ένα είδος «πρωινού καφέ», τα θέματα που μας απασχολούν, όλοι μαζί, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι ΦΟΔΣΑ και ΔΕΥΑΖ, οι αντιπρόεδροι καθώς και δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Μποτώνης και ο κ. Ρουχίτσας που πλέον θα έχουν την εποπτεία των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.
Πάμε σε μια επανεκκίνηση, δεν έχουμε το δικαίωμα τώρα να τα παρατήσουμε, θα παλέψουμε μέχρι τέλους.

Πριν από δυόμιση χρόνια, έπραξα τα δέοντα και όπως προβλέπεται από το νόμο έστειλα αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έναν δημοτικό σύμβουλο που συστηματικά και αδικαιολόγητα απουσίαζε από τα Δημοτικά Συμβούλια και που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να απουσιάζει.
Προκαλεί απορία ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί απόφαση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της αποκεντρωμένης διοίκησης μετά από 10 συνεδριάσεις. Γνωρίζω τι συμβαίνει και ξέρω ότι έχει υπάρξει πολιτική παρέμβαση.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: