Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018

Δώρα Παπαδάτου (Πρώην προϊσταμένη τμημάτων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων)

Δώρα Παπαδάτου (Πρώην προϊσταμένη τμημάτων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων)

«Οι επαίσχυντες αλλαγές που προτείνονται για την συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο πανεπιστήμιο θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο και των υπολοίπων τμημάτων του ΤΕΙ.
Καταργούν το τμήμα συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, ενώ διατηρούν μόνο το τμήμα περιβάλλοντος, το οποίο όμως το σπάνε στα δύο.

Η κομματοκρατία, σε όλο της το μεγαλείο, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, μπορεί όχι με διορισμούς, αλλά συνεχίζεται ίσως και σε χειρότερο βαθμό, αφού η νυν διοικούσα επιτροπή δεν ενδιαφέρεται για την ουσία που είναι η εκπαίδευση και μόνο. Πρέπει άμεσα να αποσυρθεί αυτό το σχέδιο νόμου που προωθείται.

Συγχαρητήρια στον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλο, που κατάλαβε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια προδιαγεγραμμένη προδοσία, που προέρχεται από τη διοικούσα επιτροπή και το προεδρείο του ΤΕΙ Ιονίων.
Δεν είναι προσωπική απόφαση του προέδρου των ΤΕΙ κ. Δραγώνα, η ευθύνη ανήκει στην 9μελη διοικούσα επιτροπή που διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν κάνω λόγο για συμφέρον αλλά για ολιγωρία.
Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων χρηματοδοτείτο ικανοποιητικά και κατά συνέπεια ασφαλώς και τα τμήματά του μπορούν να είναι βιώσιμα και να λειτουργούν όλα με σωστή οργάνωση και καθηγητές που έχουν γνώση του αντικειμένου.

Την εποχή που ήμουν εγώ προϊσταμένη των τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δεν υπήρχε καμιά παρέμβαση από πολιτικό παράγοντα της Ζακύνθου, πλην μόνο στην κατεύθυνση της βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων και της λειτουργίας των τμημάτων.
Παραιτήθηκα γιατί διαπίστωσα παρέμβαση σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όταν τότε επί κυβέρνησης ΝΔ, διορίστηκαν δύο καθηγητές που η ειδικότητά τους δεν είχε καμιά σχέση με το τμήμα που απασχολούνταν και μάλιστα έμεναν στην Αθήνα και όχι στη Ζάκυνθο, κάτι που απαγορεύεται.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: