Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018

Διονύσης Ακτύπης (Πολιτευτής ΝΔ, πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου)

Διονύσης Ακτύπης
Διονύσης Ακτύπης
Πολιτευτής ΝΔ, πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου

«Δεν είναι και σπουδαία περγαμηνή το ότι ο κ. Κοντονής είναι Υπουργός αυτής της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ ένα κόμμα του 40%, όπου μέσα από μια πληθώρα ικανών στελεχών επιλέγει κανείς του καλύτερους για την κυβέρνηση. Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ του 3% είναι αυτός που σήμερα μας κυβερνά. Σε ένα τόσο μικρό κόμμα, χωρίς πολλές εναλλακτικές έγινε Υπουργός ο Βουλευτής Ζακύνθου, μαζί με άλλες ανεκδιήγητες προσωπικότητες, αυτό δεν αποτελεί και κανένα επίτευγμα.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής είναι ένας εκ των πρωτεργατών των πλειστηριασμών και να θυμίσω ότι ο ίδιος είπε πως έπρεπε να είχαμε εφαρμόσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από το παρελθόν. Το φλέγον ζήτημα δεν είναι η διαφάνεια στη διαδικασία ενός πλειστηριασμού, είναι ότι οι Έλληνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χάνουν τα σπίτια τους.
Επί ΝΔ και κυβέρνησης κ. Σαμαρά, δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός προστατεύσαμε στην πράξη την πρώτη κατοικία αδύναμων συνανθρώπων μας. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση έλεγε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, και κάνει σωρηδόν πλειστηριασμούς, για μία ακόμη φορά εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μην χρωστά σε τράπεζα και δημόσιο, ο Έλληνας έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορεί πια να πληρώσει τίποτα, δεν αντέχει άλλο οικονομικά.
Πρέπει να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, να βρούμε δουλειά σε ανέργους, να έρθουν ξένες επενδύσεις, να ανοίξει η αγορά, να στηριχθεί η μεσαία τάξη, να σταματήσει η υπερ φορολόγηση, αλλά όλα αυτά δεν μπορεί να τα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση, η ΝΔ μπορεί και το έχει αποδείξει.

Δεν υπάρχει οικονομική ανάταξη στην Ελλάδα, όποιος αμφιβάλλει ας ρωτήσει τους χιλιάδες ανέργους, τις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο, την μικρομεσαία τάξη που διαλύθηκε και τους συνταξιούχους που πεινάνε. Αυτά που λένε οι Ευρωπαίοι περί ανάκαμψης των δεικτών της οικονομίας μας, οφείλονται στην υπερ φορολόγηση, στα υπερ πλεονάσματα και στην αφαίμαξη των εργαζομένων.

Τον Αύγουστο δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, βγαίνουμε από το 3ο μνημόνιο και μπαίνουμε στο 4ο, με νέες περικοπές συντάξεων 18% και μείωση αφορολόγητου ορίου. Αυτή η κυβέρνηση που υποσχόταν ότι θα έσκιζε τα μνημόνια, φέρνει ένα ακόμα, είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, όπως ο Βουλευτής Ζακύνθου και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, που προεκλογικά σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις μαζί μου, στο στούντιο, καλούσε τους Ζακυνθινούς να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και υποσχόταν ότι ως κυβέρνηση θα τον καταργούσαν. Τα ίδια κάνουν όλοι τους, κωλοτούμπες, όπως ο κ. Τσίπρας, που στην αρχή έλεγε ότι δεν θα χρειαστεί την πιστοληπτική γραμμή σταθερότητας και τώρα τα αλλάζει.

Από την αρχή ξεκίνησε λάθος την διαπραγμάτευση με τα Σκόπια ο κ. Τσίπρας και εξακολουθεί με λάθος τρόπο να την συνεχίζει, όλα γίνονται εν κρυπτό και χωρίς εθνική συνεννόηση. Εκτός των άλλων είναι και ανιστόρητοι, κάνουν λόγο για δήθεν αναγνώρισης της Μακεδονικής γλώσσας από παλαιότερη κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που δεν ισχύει. Σίγουρα πιέζονται από κάτι για να θέλουν τόσο γρήγορα να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας. Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα απαιτείται εθνική γραμμή, το πρόβλημα το έχουν τα Σκόπια, αυτοί πιέζονται και θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και αντί εμείς να θέτουμε τους όρους του παιχνιδιού, συμβαίνει το αντίθετο. Παρόλα αυτά, αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή μια συμφωνία που θα εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και που θα εξαλείφει τους αλλυτρωτικούς όρους των Σκοπίων, τότε ναι, θα μπορούσε η ΝΔ να συμφωνήσει, αλλά πολύ αμφιβάλω ότι θα έρθει μια τέτοια συμφωνία. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ονομασία, είναι ένα συνολικό πακέτο.

Η ΝΔ δεν θα είχε τοποθετηθεί απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν, με τον τρόπο που το έκανε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα του επέστρεφε τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Δεν αποτελεί απόφαση του Πρωθυπουργού κάτι τέτοιο, αλλά αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Αν δεν υποσχέθηκε ποτέ κάτι τέτοιο ο κ. Τσίπρας, περιμένουμε να δώσει μια απάντηση, να το αρνηθεί επίσημα, περιμένουμε μια δήλωσή του, την ώρα που οι Τούρκοι τον αποκαλούν άνανδρο. Αυτό οφείλει να κάνει ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Τι περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα και από αυτή τη κυβέρνηση, που ενώ έχουμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς φυλακισμένους στη Τουρκία, ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμένος πηγαίνει στο Μονακό να χαλαρώσει και να παρακολουθήσει το γκράν πρι. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που ο καθένας λέει ότι θέλει, ο καθένας με ελαφρά την καρδία παίζει με τη φωτιά και απειλεί ακόμα και με πόλεμο την Τουρκία. Όταν λες ότι είσαι έτοιμος να πολεμήσεις, πρέπει και να το εννοείς, αλλιώς μιλάμε για δηλώσεις καφενείου.

Όταν ήμουν Δήμαρχος, είχα κάνει μείωση των δημοτικών τελών και επειδή τώρα τελευταία που ο δήμος επέλεξε να αυξήσει τα δημοτικά τέλη παίζει πολύ η καραμέλα ότι ο νυν Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς είναι ο εκλεκτός της ΝΔ, σας λέω ότι έχει προ πολλού απωλέσει την κομματική του ταυτότητα, την παρέδωσε όταν ανέλαβε τον δήμο. Έργα που θα έπρεπε να χρεώνεται ο δήμαρχος, ο ίδιος, επιλέγει να τα χρεώνει στον Βουλευτή Ζακύνθου, όπως για παράδειγμα την πλατεία Σολωμού, ενώ ο ίδιος συχνά δηλώνει ότι συνεργάζεται άψογα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο. Επομένως, δεν ισχύει πως όποια επιλογή κάνει ο Δήμαρχος, καλή ή κακή, την χρεώνεται η ΝΔ.

Σε ότι αφορά την αύξηση των δημοτικών τελών, είναι γεγονός ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με μια νέα διαχείριση των απορριμμάτων, που σίγουρα έχει ένα σημαντικό κόστος. Ήταν λάθος του Δημάρχου, που δεν έκανε από την αρχή τον σωστό προγραμματισμό, αλλά η κοινή λογική λέει ότι αυτή η νέα διαδικασία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, απαιτεί ένα μεγάλο κόστος και για αυτό προφανώς έγινε η αύξηση των δημοτικών τελών, αφού ο Δήμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Αυτές οι δυσκολίες οφείλονται και στην αδυναμία να εισπράξει από τους δημότες, θυμίζω πάντως ότι επί δικής μου δημαρχίας, εισέπραξα τρία εκατομμύρια ευρώ από δημοτικά τέλη γιατί δεν έκανα  κανένα πολιτικό παιχνίδι και καμιά χάρη σε κανέναν.

Ο χώρος της Υγείας είναι πολύ ευαίσθητος και δεν σηκώνει πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς συνεχίζονται οι πειθαρχικές διώξεις κατά γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου μας, δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό της η διοίκηση και που το πάει. Έχουμε ήδη τις παραιτήσεις δύο γιατρών του νοσοκομείου μας και αν συνεχιστεί αυτή κατάσταση, θα παραιτηθούν και άλλοι.
Πάντως να ξέρετε ότι οι θέσεις και οι καρέκλες αλλάζουν εύκολα και σας λέω ότι σύντομα θα απονεμηθεί δικαιοσύνη, υπάρχουν μεν πολλές παρεμβάσεις στους δικαστές και αυτό το διαπιστώνουμε σε όλα τα επίπεδα, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Είμαι στη διάθεση της παράταξης, αν μου ζητήσει να κατέβω υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, με οποιονδήποτε είναι δίπλα μου. Η επιλογή των προσώπων ανήκει στον πρόεδρο του κόμματος κ. Κ. Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν κοιτώ το προσωπικό μου όφελος, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αλλάξει η κυβέρνηση και να κερδηθεί η έδρα της Ζακύνθου.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: