Τρίτη 26 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018

Φώτης Κόττης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου)

Φώτης Κόττης
Φώτης Κόττης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου

«Είμαστε σε μια εμπόλεμη κατάσταση και τώρα, στο χρονικό σημείο που είμαστε, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, να προστατευθεί το περιβάλλον χωρίς να ανακόψουμε την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Να κοιταζόμαστε όλοι μας στον καθρέπτη, πριν ασκήσουμε κριτική δεξιά και αριστερά.

Φοβάμαι ότι όλο τον Ιούνιο δεν θα δούμε ικανοποιητική αποκομιδή απορριμμάτων, ο ΦΟΔΣΑ δεν έχει ούτε το απαραίτητο προσωπικό, ούτε τους πόρους.

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και συγκαλέσαμε προχθές μια σύσκεψη για τα απορρίμματα και τα λύματα, στην οποία ήταν όλοι παρόντες και όλοι αναγνώρισαν το μέγεθος αυτών των προβλημάτων. Αποφάσεις στη σύσκεψη δεν υπήρξαν, όμως κατατέθηκαν προτάσεις και έγινε ένας γόνιμος διάλογος.

Ήμουν παρών στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, άκουσα τις απόψεις των πολιτικών, αλλά δεν είμαι πολιτικός για να τοποθετηθώ εκεί, εγώ εκπροσωπώ τον επιχειρηματικό κόσμο.

Δεν θα ανέβω στα κάγκελα να φωνάζω όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών, έτσι για το θεαθήναι. Θέλουμε λύσεις, να μην είναι τα σκουπίδια στους δρόμους, να βρεθεί προσωπικό και πόροι.
Η πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής για αύξηση των δημοτικών τελών ήταν μια σπασμωδική κίνηση και θα την κρίνει ο κόσμος. Από τη στιγμή που η δημοτική αρχή γνώριζε εξ αρχής το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων, έπρεπε να πάρει νωρίτερα την απόφαση για την αύξηση των δημοτικών τελών, ώστε να έχει τα χρήματα για να μπορέσει να ανταποκριθεί, όχι τώρα, με τα σκουπίδια στους δρόμους στη μέση του καλοκαιριού.

Όλοι έχουν τις ευθύνες τους και σε όλους μπορείς εύκολα να ασκήσεις κριτική και να κουνήσεις το δάχτυλο, αλλά αν το κάνεις θα τους βάλεις σε μια αμυντική στάση που δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Δεν είναι τώρα η ώρα για απόδοση ευθυνών, αλλά για να βρεθούν λύσεις.

Το πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο δεν αφορά μόνο τον Πλάνο, αλλά όλο το νησί.
Υπάρχουν αστοχίες ετών, το δημόσιο δεν λειτουργεί αποτελεσματικά όπως ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας έχει τις δικές του ευθύνες για το πως εννοεί την ανάπτυξη ενός τόπου. Οι υπηρεσίες είναι οι αρμόδιες για να κρίνουν αν σωστά ή όχι δόθηκε μια άδεια σε ένα ξενοδοχείο, που δεν μπορεί να συνδεθεί στο αποχετευτικό δίκτυο. Οι υπηρεσίες και τα πολιτικά πρόσωπα είναι οι αρμόδιοι και πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: