Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018

Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων Αρκαδίων)

Θοδωρής Κολπονδίνος
Θοδωρής Κολπονδίνος
Πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων Αρκαδίων

«Σήμερα στο Πλάνο η κατάσταση του δικτύου αποχέτευσης είναι διαχειρίσιμη, ανεξέλεγκτες ροές λυμάτων δεν υπάρχουν και δεν μολύνεται το περιβάλλον. Όλοι όσοι μας κατηγορούν για μόλυνση του περιβάλλοντος, ή ότι κάνουμε συναλλαγές, με υπηρεσιακούς παράγοντες, κάτω από το τραπέζι, να βγουν και να μιλήσουν με ονόματα. Η κριτική και οι διαπιστώσεις, είναι εύκολη. Προτάσεις έχουν;

Πράγματι τα προβλήματα είναι πολλά και όλα έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, το οποίο πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε. Υπάρχει από τη μια θέμα με τον βιολογικό, ενώ το αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου που κατασκευάστηκε το 2002 με απών το κράτος και με αποκλειστική πρωτοβουλία ιδιωτών, είχε σχεδιαστεί να εξυπηρετήσει 4 χιλιάδες κλίνες, ενώ σήμερα εξυπηρετεί 9,5 χιλιάδες κλίνες.
Παρ όλα αυτά, το δίκτυο του Πλάνου εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να εξυπηρετεί την ανάπτυξη της περιοχής και της Ζακύνθου στο σύνολό της. Το δίκτυο αυτό δεν εξυπηρετεί μόνο τους ξενοδόχους, αλλά και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής.

Στη σύσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο, είπαμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για μπορέσουμε να λύσουμε τα ζητήματα.

Από τη στιγμή που υπάρχει το δίκτυο, το οποίο δεν είναι παράνομο, παράτυπο ναι, αλλά όχι παράνομο, δεν είναι άδικο να μην μπορεί ένας συνάδελφος να συνδεθεί; Και αν υποθέσουμε ότι δεν του δώσουν άδεια για να συνδεθεί και αναγκαστεί να κάνει δική του βιολογική μονάδα, μετά πως θα διαχειριστεί τα βιολογημένα λύματα;

Το έργο του παράλληλου αγωγού, στο τμήμα εκείνο του αποχετευτικού δικτύου του Πλάνου που εμφανίζει πρόβλημα, πρέπει να κατασκευαστεί για να αποφύγουμε μεγαλύτερο πρόβλημα στο άμεσο μέλλον. Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί με βάση συγκεκριμένη μελέτη και θα χρηματοδοτηθεί από τους ξενοδόχους της περιοχής μας. Οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι νομότυπες και εμείς θα κρίνουμε τον τρόπο που θα το χρηματοδοτήσουμε και ποιος εργολάβος θα το κατασκευάσει. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα όπως προβλέπεται.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: