Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018

Διονύσης Μπάστας (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου)

Διονύσης Μπάστας
Διονύσης Μπάστας
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου

«Ο εισαγγελέας θα τους κρίνει όλους και θα δείτε ποιος ετοιμάζεται για εκλογές και ποιος όχι.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλος καταθέτει στον Εισαγγελέα, όπως και χθες, για τις ευθύνες που υπάρχουν σε ότι αφορά τη ρύπανση στο ποτάμι του Αγ. Χαραλάμπη.

Εφόσον ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Π. Λιβέρης, κάνει λόγο για περίεργες ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο διαδικασίες της ΔΕΥΑΖ για την χορήγηση βεβαιώσεων σε ξενοδόχους και κατακρίνει αυτές τις διαδικασίες, τότε αφού και ο ίδιος είναι μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο και άρα γνωρίζει το τι γίνεται, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί.

Η βεβαίωση σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο χορηγείται από τη ΔΕΥΑΖ, αυτή είναι η αρμόδια υπηρεσία που έχει τον έλεγχο των συνδέσεων. Η άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων που απαιτείται για την ανέγερση μιας ξενοδοχειακής μονάδας ακολουθεί της βεβαίωσης σύνδεσης στο αποχετευτικό και περνά από το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο γνωμοδοτεί και μόνο. Την απόφαση για την χορήγηση ή μη της άδειας την έχει αποκλειστικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ακόμα και με αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μπορεί να εγκρίνει την άδεια. Από τη στιγμή που η αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή η ΔΕΥΑΖ, διαβεβαιώνει ότι μπορεί να γίνει η σύνδεση ενός ξενοδοχείου με το αποχετευτικό δίκτυο, τότε ποια άλλη υπηρεσία μπορεί να πει το αντίθετο;

Με βάση το έγγραφο με ημερομηνία 24/1/2013, ο τότε γενικός διευθυντής της Περιφέρειας, αποφασίζει την ανανέωση-τροποποίηση της ΚΥΑ 31357/94 για έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του δήμου Ζακύνθου στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι οι περιοχές που μπορούν να συνδεθούν σε αυτό το δίκτυο είναι τα δημοτικά διαμερίσματα Ζακυνθίων, Αμπελοκήπων, Αργασίου, Παντοκράτορα, Καλαμακίου και ο οικισμός του Αγίου Σώστη Λιθακιάς. Οι περιοχές που μπορούν να συνδεθούν με τον βιολογικό είναι συγκεκριμένες και αναφέρονται μία προς μία. Μέσα σε αυτές τις περιοχές δεν συμπεριλαμβάνεται ο Πλάνος. Κατά συνέπεια πως η αρμόδια ΔΕΥΑΖ δίνει την βεβαίωση σύνδεσης σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής;

O δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα; 
Ο δήμαρχος που είδε λύματα στη θαλάσσια περιοχή του Πλάνου γιατί δεν κάλεσε κάποια υπηρεσία να ελέγξει.

Με προβληματίζει ιδιαίτερα η αμορφωσιά του νεοζακυνθινού και ότι κάποιοι προσπαθούν να αποδώσουν συλλογικές ευθύνες. Μεγαλύτερος φασισμός από τη συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει. Κάποιοι επιχειρούν να ξεγελάσουν τους επιχειρηματίες. Εδώ και χρόνια λέμε και τονίζουμε ότι η τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου στηρίζεται σε πήλινα πόδια.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: