Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου)

Γιώργος Στασινόπουλος
Γιώργος Στασινόπουλος
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

«Ζούμε έναν παραλογισμό, επιβάλλεται από τον Δήμο χαράτσι 38% στα δημοτικά τέλη, επειδή όπως μας λένε, κάποιοι δεν δηλώνουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των επιχειρήσεών τους και για αυτό το λόγο θα πρέπει να πληρώσουμε όλοι για αυτό.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εισηγηθεί θετικά σε όλα τα αιτήματα ξενοδόχων για έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, υπήρξε αρνητική εισήγηση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, αλλά για τη Ζάκυνθο δεν θυμάμαι να έχουμε τέτοια περίπτωση.

Εδώ και δύο χρόνια διαμαρτύρομαι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναρωτώμενος για ποιον λόγο πρέπει εμείς να εγκρίνουμε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ξενοδοχεία αφού την τελική έγκριση τη δίνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρόκειται για καθαρά πολιτικές αποφάσεις, για αποφάσεις με πολιτικό και πελατειακό χρώμα.

Φυσικά και είμαι υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης και του επιχειρείν, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την αντοχή των υποδομών του νησιού.
Που είναι οι απαραίτητες μελέτες; που είναι τα έργα; Μια μικρή βελτίωση του αποχετευτικού δικτύου Πλάνου, ή του βιολογικού δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. Μπορούμε και πρέπει από σήμερα κιόλας να ξεκινήσουμε να βελτιώνουμε τις υποδομές του νησιού.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: