Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Λιλύ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)

Λιλύ Μπουζιάνου
Λιλύ Μπουζιάνου
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου

«Κυνηγούν τον εμπορικό κόσμο από παντού λες και είμαστε εγκληματίες. Ο σχεδιασμός τους με την υπερφορολόγηση είναι προφανής, να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις και να μείνουν οι πολυεθνικές. Περάσαμε έναν μαύρο χειμώνα με σωρεία φορολογικών μέτρων εναντίον μας, με τις πολυεθνικές να μας έχουν πλήξει και τώρα μας έρχεται μπουγιουρντί και η αύξηση των δημοτικών τελών κατά 38%.

Ενώ υποτίθεται ότι τα τέλη είναι ανταποδοτικά δεν έχουμε ανταπόδοση από τον Δήμο σε κανένα θέμα. Έχουμε ανεπαρκή φωτισμό, μονάχοι μας αλλάζουμε τις λάμπες στους δρόμους, οι δρόμοι δεν φτιάχτηκαν παρότι μας το υποσχέθηκαν, αλλά μόνο έριξαν λίγη άσφαλτο, έτσι για το θεαθήναι.
Ο Δήμος δεν εκμεταλλεύεται ούτε τα ανακυκλώσιμα που τα καταστήματα παράγουν, ενώ έχουν εξαφανιστεί και οι κάδοι.

Λένε στον Δήμο ότι έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά εγώ δεν βλέπω να κάνουν οικονομία, την ημέρα οι λάμπες είναι ανοιχτές στους δρόμους.

Αν κάποιοι επιχειρηματίες χρωστάνε τέλη παρεπιδημούντων, να πάνε να τους βρούνε και να πληρώσουν, εύκολο είναι να τους βρουν, έχουν το ΑΦΜ τους. Γιατί πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να πληρώσουν το μάρμαρο;

Μας λένε ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδος τα δημοτικά τέλη είναι περισσότερο αυξημένα, αλλά για να δούμε τι προσφέρουν εκεί οι Δήμοι σε σχέση με τον δικό μας Δήμο.

Την περασμένη εβδομάδα στείλαμε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα και ζητάμε να μην εγκρίνει την αύξηση των δημοτικών τελών. Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε κοντά μας και άλλους συλλόγους και φορείς.
Αν περάσει η έγκριση από την Αποκεντρωμένη θα προσφύγουμε μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν θα το αφήσουμε να περάσει αυτό. Ο Δήμος βάζει χέρι στην τσέπη μας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: