Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Νάντια Γιαννακοπούλου (Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής, αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ)

Νάντια Γιαννακοπούλου
Νάντια Γιαννακοπούλου
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής, αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ

«Μέσα στην ίδια εβδομάδα και σχεδόν την ίδια ημέρα, έχουμε την συμφωνία με τα Σκόπια δια στόματος Πρωθυπουργού και το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του 4ου μνημονίου. Προφανώς αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά η απόπειρα συγκάλυψης από την κυβέρνηση των επώδυνων μέτρων του πολυνομοσχεδίου, με την προβολή ενός μείζονος εθνικού θέματος.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια, δεν έχουμε το τελικό κείμενο, ζητάμε να μας το δώσει ο Πρωθυπουργός για να το εξετάσουμε σε όλες του τις πτυχές, γιατί ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Από την άλλη είχαμε μια θολή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, με ανύπαρκτη επίσημη ενημέρωση σε επίπεδο κομμάτων, αλλά μόνο μέσω διαρροών. Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν θα κάνουμε καμιά κωλοτούμπα, όπως έχουν ήδη κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ και όπως φαίνεται να κάνουν και στη ΝΔ. Η θέση μας είναι μία και ξεκάθαρη, θέση που διατυπώθηκε στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής και δεσμεύει όλα τα κόμματα που μετέχουν. Ονομασία με μία κοινή χρήση, με γεωγραφικό προσδιορισμό και πλήρης απάλειψη όλων των ζητημάτων αλυτρωτισμού της γείτονας χώρας με δεσμευτικά νομικά μέσα, χωρίς υποσχέσεις και χωρίς σαλαμοποίηση αυτού του πακέτου.

Την ίδια στιγμή, έρχεται ένα πολυνομοσχέδιο που φέρνει νέες μειώσεις κύριων συντάξεων στο 18%, μείωση του αφορολογήτου ορίου, ψαλίδισμα προνοιακών επιδομάτων, νέα φορολογικά μέτρα και κατά συνέπεια ένα 4ο μνημόνιο με τερατώδη πλεονάσματα του 3,5%, αυτά που κάποτε ο κ. Τσίπρας τα αποκαλούσε ματωμένα πλεονάσματα, αλλά τώρα τα έχει ξεχάσει. Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο με νέα μέτρα και γονάτισμα των νοικοκυριών δεν υπάρχει.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: