Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Άκης Κοντονής (Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ)

Άκης Κοντονής
Άκης Κοντονής
Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ

«Το περιστατικό υπερχείλισης στο δίκτυο της αποχέτευσης που συνέβη χθες στον Πλάνο έχει ξανασυμβεί άλλες δύο φορές τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σε ένα φρεάτιο στο οποίο έχουν συνδεθεί κάποια νέα ξενοδοχεία, είχαμε διαρροή λυμάτων γιατί δεν άντεξε το φορτίο που δεχόταν.

Σήμερα το πρωί διακόψαμε τη σύνδεση αυτών των τριών-τεσσάρων ξενοδοχείων με το δίκτυο. Θα εξυπηρετηθούν στο επόμενο διάστημα με τους αποθηκευτικούς χώρους που διαθέτουν και με λυματοφόρα.

Ως ΔΕΥΑΖ δώσαμε στους ξενοδόχους βεβαιώσεις σύνδεσης με το δίκτυο, υπό προϋποθέσεις, μεταξύ άλλων αναφέρουμε ότι πρέπει να συνδέονται με το δίκτυο της αποχέτευσης, συγκεκριμένες ώρες, όχι αιχμής, τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες. Δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε αυτό το πρόγραμμα. Προσωπικά είχα καταψηφίσει αυτές τις νέες συνδέσεις στο δίκτυο του Πλάνου.

Σήμερα ή αύριο θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΖ και των ξενοδόχων, για την κατασκευή του έργου των 750 μέτρων του παράλληλου αγωγού στο δίκτυο Πλάνου.  

Έχουμε έλλειψη επιστημονικού προσωπικού στον βιολογικό και τελικά μετά από πρόταση του τεχνικού επιμελητηρίου, θέσαμε υπεύθυνο του βιολογικού τον κ. Γιώργο Ζαρκάδη, που γνωρίζει άριστα το αντικείμενο, ώστε να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό η λειτουργία του βιολογικού, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει άμεσα, απαιτείται χρόνος, ήδη όμως υπάρχει σημαντική βελτίωση. Για τη λειτουργία του βιολογικού υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία και από την κοινότητα του Ρόιδου.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: