Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων Αρκαδίων)

Θοδωρής Κολπονδίνος
Θοδωρής Κολπονδίνος
Πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων Αρκαδίων

«Είναι θέμα εικοσιτετράωρων η έναρξη των εργασιών κατασκευής του παράλληλου αγωγού στον Πλάνο, δεν αποκλείω όμως εμπλοκή με την παρέμβαση της δικαιοσύνης κατόπιν των ενεργειών του υπουργού δικαιοσύνης κ. Κοντονή.
Πιθανολογώ, ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τη χθεσινή διαρροή λυμάτων, αν είχε ολοκληρωθεί το έργο του παράλληλου αγωγού που θέλουμε να κατασκευάσουμε.

Βρέθηκα χθες στο σημείο της περιοχής του Πλάνου που όντως υπήρχε μια μικρή διαρροή λυμάτων και από ότι διαπίστωσα η θάλασσα ήταν καθαρή.

Πράγματι κάποια ξενοδοχεία που είχαν συνδεθεί στο δίκτυο, τελικά αποσυνδέθηκαν. Τώρα, αυτά τα ξενοδοχεία που έχουν δικό τους βιολογικό θα τον ενεργοποιήσουν, ενώ όσα δεν διαθέτουν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν λυματοφόρα για την μεταφορά στον βιολογικό. Με το να αποκλείουμε κάποια ξενοδοχεία από το δίκτυο, δεν λύνεται το πρόβλημα, μπορεί να υπάρξει διαρροή σε άλλα σημεία του αποχετευτικού.

Η λύση δεν είναι το να έχουν όλα τα ξενοδοχεία βιολογική μονάδα, πρέπει συνολικά να δούμε το ζήτημα της διαχείρισης των λυμάτων της Ζακύνθου.

Έχουμε να διαχειριστούμε μια κρίση και πρέπει να έχουμε μια καλή συνεργασία μεταξύ μας για να λύσουμε το πρόβλημα.

Το λυπηρό είναι ότι εν έτη 2018 έχουμε πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων, με το κράτος να είναι απών. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο και δεν αφορά μόνο τη ΔΕΥΑΖ. Θα μπορούσαν για παράδειγμα, και άλλοι φορείς να είχαν κάνει την μελέτη του έργου του παράλληλου αγωγού στο δίκτυο Πλάνου, ώστε να είχαμε εξασφαλίσει και χρηματοδότηση, με τη συνεργασία και της ΔΕΥΑΖ. Δυστυχώς όμως, μόνο προβλήματα δημιουργούμε, δεν συνεργαζόμαστε.

Εγώ γνωρίζω μόνο το Λίμπρο Ντόρο των επιφανών, δεν γνωρίζω κανένα αντίστοιχο των ξενοδόχων. Καλό θα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νιοτόπουλος, να διευκρίνιζε τι υπονοούσε με αυτή την αναφορά του. Στη Ζάκυνθο όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: