Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ευρωβουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός)

Μανώλης Κεφαλογιάννης
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Ευρωβουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός

«Δεν θα παραδώσουμε όλα τα ιερά και όσια της πατρίδας μας στον βωμό μιας συμφωνίας με τα Σκόπια. Η ΝΔ δεν θα σηκώσει τη σημαία της προδοσίας, όπως έκαναν άλλοι στο παρελθόν.

Η υπόθεση με τα Σκόπια άρχισε από την 3η διεθνή κομμουνιστική, τότε μπήκε και το όνομα Μακεδονία στο συγκεκριμένο κρατίδιο, γιατί ήθελαν κάποιοι, όπως και ο Τίτο αργότερα, την επέκτασή τους στο Αιγαίο, επικαλούμενοι το δήθεν μεγάλο Μακεδονικό έθνος.

Είναι απαράδεκτο να βγαίνει και να θριαμβολογεί ο Πρωθυπουργός για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Να βγει με σεμνότητα η κυβέρνηση και να πει ότι αυτό μπορούσαμε να καταφέρουμε, αυτό κάναμε να το δεχτώ, όχι όμως να θριαμβολογούν.

Η κυβέρνηση υπέγραψε με τα Σκόπια ένα είδος μνημονίου, και είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να το κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» είναι το ίδιο πράγμα που διαπραγματευόταν ο κ. Γκλιγκόροφ πριν από χρόνια; Η ΝΔ ουδέποτε δέχτηκε αλυτρωτικά σύμβολα ή βλέψεις των Σκοπίων.

Είναι δυνατόν να δεχτούμε Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική ταυτότητα; Είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι υπάρχει Μακεδονικό έθνος;

Η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε κανέναν πολιτικό αρχηγό, έκανε κρυφές διαπραγματεύσεις. Εμείς τώρα, με αυτή τη γραφική συμφωνία του κ. Τσίπρα, δεχόμαστε τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.

Στη ΝΔ λέμε ναι στη συνεννόηση και στη διαπραγμάτευση, αλλά πρωτίστως λέμε ναι στην εθνική μας ταυτότητα και κληρονομιά.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: