Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ)

Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ

«Η συμφωνία με τα Σκόπια, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση και μια ιστορική συμφωνία, που προήλθε από μια τολμηρή πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.

Κάποιοι εξακολουθούν να εμφανίζουν τα Σκόπια ως έναν μπαμπούλα, που θα μπει με μαχαίρια και θα καταλάβει την Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για μια μικρή χώρα, χωρίς στρατό, με μέσο μισθό τα 330 ευρώ, με μεγάλη ανεργία, γενικά μια φτωχή χώρα. Κάποιοι κάνουν καριέρα ως Μακεδονομάχοι, δεν θα τους ακολουθήσω, γιατί δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

Είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας να έχουμε καλές σχέσεις με τα Σκόπια, την Αλβανία και τη Βουγλαρία και να επικεντρωθούμε στον πραγματικό κίνδυνο που λέγεται Τουρκία, λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του Ερντογάν.

Η άποψη του κόμματος μου είναι συγκεκριμένη, βάση ιδρυτικής διακήρυξης, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Αυτή η άποψη δεν αλλάζει και έχουμε ως κόμμα μια έντιμη στάση.

Προσωπικά θα δω τι θα κάνω, θα βάλω το θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος όταν έρθει η ώρα, αν και θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία της συμφωνίας θα διαρκέσει μήνες.

Ως κυβέρνηση θα βρούμε ένα πακέτο 3,6 δις ευρώ, τα οποία θα διατεθούν στην κοινωνία, στους αδύναμους, με τη μορφή των αντίμετρων, για τα δύο δύσκολα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου. Ας μην προτρέχουν κάποιοι όμως, μετά τον Αύγουστο που βγαίνουμε από το μνημόνιο, θα ξανατεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: