Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Βασίλης Κεγκέρογλου (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υφυπουργός Εργασίας)

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

«Η συμφωνία του κ. Τσίπρα με τα Σκόπια αποτελεί ένα επικίνδυνο και μετέωρο βήμα που μπορεί στο μέλλον να μας οδηγήσει σε επικίνδυνα δεδομένα. Δεν πρόκειται για μια συμφωνία που όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ακολουθεί τη θεωρούμενη πάλαι ποτέ εθνική γραμμή αφού ο κ. Τσίπρας προχώρησε μόνος του σε αυτή τη συμφωνία, χωρίς εθνική συνεννόηση. Εδώ έχουμε να κάνουμε με αναγνώριση Μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας, ιθαγένειας και ταυτότητας για τα Σκόπια. Σε αυτά δεν υπάρχει erga omnes. Παραχωρήσαμε στις διαπραγματεύσεις ζητήματα που εγείρουν νέες αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών. Τα όποια θετικά σημεία της συμφωνίας, ακυρώνονται από τα πολλά αρνητικά που έχει.

Από το 1903 ιστορικά είχε εκδηλωθεί για πρώτη φορά η πρόθεση δημιουργίας ενός Μακεδονικού κράτους, που θα έφτανε μέχρι το Αιγαίο. Φθάσαμε στο σήμερα, όπου με εντολή των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το θέμα. Υποτελείς των Αμερικανών, τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Κοτζιάς.  

Θεωρώ ότι δεν θα περάσει η συμφωνία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση για μια τέτοια συμφωνία, δεν έχει απόφαση κανενός οργάνου της Ελληνικής κυβέρνησης, ούτε του Κοινοβουλίου και φυσικά ούτε καμιά επικύρωση του Ελληνικού λαού.

Διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα των Σκοπίων μπορεί να ακούγονται, δεν είναι κατακριτέο, όμως όλοι πρέπει να ενταχθούν στην κεντρική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής. H Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία απαρτίζεται από 20 Βουλευτές, έχει ενιαία στάση και εναρμόνιση με την γραμμή του Κινήματος Αλλαγής.

Η ψήφος αύριο στη Βουλή υπέρ της πρότασης μομφής, θα δείξει και τις προθέσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, όπου μέσω κάποιων στελεχών του παλινδρομεί για το Σκοπιανό. Αν κάποιοι διαφοροποιηθούν και δεν θέλουν να είναι μαζί μας, σε αυτό το νέο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, ας ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.»     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: