Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018

Παναγιώτης Αβράμης (Δημοτικός Σύμβουλος)

Παναγιώτης Αβράμης
Παναγιώτης Αβράμης
Δημοτικός Σύμβουλος

«Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου εν όψει των διεργασιών που έχει ξεκινήσει ο κ. Αρμένης στην παράταξη «Μαζί για τη Ζάκυνθο». Με τη λήξη της δημοτικής περιόδου που διανύουμε ολοκληρώνεται και η συμμετοχή μου στη δημοτική παράταξη «Μαζί για την Ζάκυνθο», δεν θα συμμετέχω στις όποιες διεργασίες πραγματοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο για την εκ νέου κάθοδο της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αναζητώ, είτε την δημιουργία μιας νέας πολιτικής κίνησης, είτε την πολιτική κίνηση που θα με εμπνεύσει. Το θέμα δεν είναι με ποιους εμείς θέλουμε για να συνεργαστούμε, αλλά ποιοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας πάνω σε αρχές.

Θα πρέπει οι κομματικοί σχηματισμοί και μηχανισμοί να μένουν μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση. Βεβαίως ο κάθε συμμετέχων στις εκλογές ανήκει κομματικά κάπου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ένα αυτοδιοικητικό σχήμα να κατευθύνεται από κάποιο κόμμα. Σύνθεση θέσεων και απόψεων πρέπει να υπάρχει, αλλά χωρίς κομματικές γραμμές.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα είμαι σε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο επικεφαλής θα είναι κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα ακούγεται ότι θα είναι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Λ. Νιοτόπουλος.
Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να ασκούν λαϊκισμό, να προβαίνουν σε λάθη, να έχουν μια αρνητική συμβολή σε ότι αφορά την επίλυση ζητημάτων της Ζακύνθου, ενώ ήταν και απέναντι στην δημοτική μας παράταξη. Με ένα κομματικό ψηφοδέλτιο που θα έχει επικεφαλής τον κ. Νιοτόπουλο, που θα κατευθύνεται κομματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν θέλω να έχω καμιά σχέση, με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Το ίδιο ισχύει και για κάποιο άλλο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο που θα έχει την κομματική κατεύθυνση της ΝΔ.

Ο τρόπος με τον οποίο στελέχη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου λειτούργησαν απέναντι στον συνδυασμό μας, είναι κάτι που δεν ξεχνώ. Με τον τρόπο που η δημοτική αρχή διαχειρίστηκε σημαντικά ζητήματα, με αναγκάζει να πω ότι πολιτικά μας χωρίζει ένα χάσμα.

Εμείς συζητάμε για κάτι καινούργιο, καλοδεχούμενη θα είναι μόνο η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, δεν θα αναζητήσουμε την στήριξη κάποιου κόμματος.

Δεν θέλω στη παρούσα φάση να αναφερθώ σε πρόσωπα θα βρεθούν μαζί μας, ο στόχος μας είναι να μείνουμε μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς. Μας ενώνει η αγάπη μας για τη Ζάκυνθο και θέλουμε να βοηθήσουμε το νησί μας. Μόνο οι πολίτες θα κρίνουν αν θα είμαστε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και σε ποιον ρόλο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: