Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Ανδρουλάκης (Ευρωβουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής)

Ευρωβουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής
Ευρωβουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής
Νίκος Ανδρουλάκης

«H ίδρυση του ΠΑΣΟΚ έφερε ριζικές τομές στο πολιτικό γίγνεσθαι και άσκησε τεράστια επιρροή στη μεταπολιτευτική ζωή της χώρας, με τα όποια λάθη του. Σήμερα το Κίνημα Αλλαγής βαδίζει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού χώρου.

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, όμως η πραγματικότητα λέει ότι η χώρα έχει δεσμευτεί με σειρά μέτρων για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν ερωτήματα για το αύριο, θα μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές; θα μπορέσει η χώρα να έχει μια πολιτική σταθερότητα;

Αν ο κ. Τσίπρας δεν πάει στην ουσία και μείνει στα πανηγύρια, θα υποστεί ένα οδυνηρό αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές. Το στοίχημα είναι να μην ξαναπέσει η οικονομία μας σε μια δίνη, να μην χρειαστεί να προσφύγουμε και πάλι σε κάποιον διεθνή μηχανισμό οικονομικής στήριξης, πρέπει ως χώρα εμείς από μόνοι μας να τα δούμε αυτά, μόνο έτσι θα ξαναπάμε σε μια καλύτερη ημέρα.

Ελπίζω ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ να μην τάξει παροχές που θα έχουν καθαρά προεκλογικό άρωμα, να στηριχθούν οι κατώτερες κοινωνικά ομάδες αν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά με πρόγραμμα και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όχι κοντόφθαλμα και ψηφοθηρικά.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: