Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018

Κώστας Καραγκούνης (Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ΝΔ)

Κώστας Καραγκούνης
Κώστας Καραγκούνης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ΝΔ

«Η ΝΔ στην οικονομική πολιτική θα κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση. Λιγότεροι φόροι, λιγότερες εισφορές, περικοπές δημοσίων δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων. Με αυτό το μείγμα οικονομικής πολιτικής θα ξαναμπεί η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.

Φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν 2 δις ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου απέτρεψε επαγγελματίες να δηλώσουν τα πραγματικά εισοδήματά τους και αυτή η εικόνα πρέπει να ανατραπεί, πρέπει να ανατραπεί το γεγονός ότι το κράτος δεν πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τους πολίτες, πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε οι τράπεζες να δανείζουν την αγορά, να σταματήσει αυτή η ασφυξία, όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν και θα το κάνουμε ώστε να ανεβάσουμε και τα έσοδα. Θα συμφωνήσουμε με τους δανειστές για ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξεως του 2%. Πρέπει να αλλάξουμε την όλη φιλοσοφία, να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος. Μόνο με φοροελαφρύνσεις θα κινηθεί η αγορά, μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τον φόρο και τις εισφορές, κυρίως σε ότι αφορά τη μεσαία τάξη.

Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θα μειώσουμε και τη φορολογία των επιχειρήσεων.
Είναι δέσμευση της ΝΔ ότι δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ότι θα προχωρήσουμε σε περικοπές δημοσίων δαπανών κατά 750 εκατομμύρια ευρώ. Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στο δημόσιο με πλαστά πτυχία, φυσικά και θα απομακρυνθούν, αυτό είναι αυτονόητο. Θα υπάρξει αξιολόγηση παντού.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: