Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018

Βασίλης Κεγκέρογλου (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βουλευτής Ηρακλείου, πρώην Υφυπουργός Εργασίας)

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βουλευτής Ηρακλείου, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

«Η 21η Αυγούστου, κατά την οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση βγήκαμε από τα μνημόνια, θα μπορούσε να είχε έρθει από τον Μάρτιο του 2015, για να μην πω από το 2012, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε γιατί πληρώσαμε πανάκριβα τα λάθη και τις παραλείψεις της σημερινής κυβέρνησης.
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια, η χώρα έχει δεσμευτεί με σκληρά μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Η επίτευξη αυτών των μέτρων ισοδυναμεί με υψηλούς φόρους, αφού η ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια νέα κυβέρνηση, είναι να επαναδιαπραγματευτεί τα ήδη συμφωνηθέντα, με κυρίαρχο τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%. Αυτά δεν μπορεί να τα κάνει η σημερινή κυβέρνηση, που κατήργησε το ΕΚΑΣ, έκοψε επιδόματα και άφησε εκτός παιδικών σταθμών 35 χιλιάδες παιδιά. Αυτά που θα εξαγγείλει από τη Δ.Ε.Θ ο Πρωθυπουργός, τα χρήματα που προτίθεται να διανείμει, πρέπει να πάνε στην επούλωση πληγών, όχι να πάνε σε ψήφους. Πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, πρέπει κάτι να γίνει με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, εμείς ζητάμε την επαναφορά της τριμερούς χρηματοδότησης. Πρέπει να γίνει εθνικός στόχος το δημογραφικό, να στηριχθούν οι νέοι, η παραγωγική ηλικία, διαφορετικά προοπτική δεν θα υπάρξει.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: