Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ, Βουλευτής Β Αθηνών)

Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ, Βουλευτής Β Αθηνών

«Παραλάβαμε μια διαλυμένη οικονομία, με τεράστια ανεργία, μια χρεοκοπημένη χώρα και καταφέραμε να την κρατήσουμε όρθια. Η Ελλάδα σήμερα είναι πόλος σταθερότητας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Κανένας πλέον πολιτικός δεν κλέβει, κανένας δεν βγάζει μαύρο χρήμα σε off shore εταιρείες. Φέτος η Δ.Ε.Θ θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. 

Ήδη έχει δρομολογηθεί και έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, φοροελαφρύνσεις και κοινωνικά μέτρα. Αυτά θα τα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Δ.Ε.Θ ενώ θα πετύχουμε την αναβολή της περικοπής των συντάξεων. Το είπε ο κ. Μοσκοβισί και κάποιοι από την αντιπολίτευση, όπως ο κ. Χατζηδάκης, κλαίνε γιατί δεν το ήθελαν.

Οι πιέσεις του κ. Τραμπ για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν μου λένε τίποτα. Οι ΑΝΕΛ δεν φοβήθηκαν τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, είναι γνωστές οι απόψεις του κόμματος για αυτό το ζήτημα από το καταστατικό μας, αλλά εγώ προσωπικά δεν ακολουθώ, ούτε υποτάσσομαι σε κομματικές γραμμές, έχω διαφορετική άποψη και την έχω καταθέσει στα όργανα του κόμματος. Είναι προς τιμήν του Προέδρου μας κ. Καμμένου, που ουδέποτε δεν μου υπόδειξε το τι θα κάνω και τι θα πω, όχι μόνο για το Μακεδονικό, αλλά για όλα τα ζητήματα. Είμαι άνθρωπος του προσκηνίου και όχι του παρασκηνίου, έχω διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία με κανόνες και υγιή ανταγωνισμό. Είναι κατάντια για την Ελλάδα να υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν ομήρους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Δεν υπήρξα όμηρος κανενός και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω και σπίτι μου.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: