Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Ακτύπης (Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Ελατίων)

Νίκος Ακτύπης
Νίκος Ακτύπης
Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Ελατίων

«Ένας νέος άνθρωπος, ένα νέο πρόσωπο πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου μας, αυτό εισπράττω και από την κοινωνία. Το νέο δεν μπορούν να το εκφράσουν ούτε ο κ. Αρμένης, ούτε ο κ. Αβράμης.

Η διαφωνία και η ανησυχία μου για το δρόμο που ακολουθεί ο συνδυασμός μας είναι ότι κατά την άποψη μου έπρεπε πρώτα να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να προσκαλέσουμε νέα μέλη, νέους ανθρώπους να συμμετέχουν, να σχεδιάσουμε και να αναδείξουμε το πρόγραμμά μας και μετά να ακολουθήσουν όλα τα άλλα όπως και η ανάδειξη νέου αρχηγού.

Παραμένω μέλος του συνδυασμού «Μαζί για τη Ζάκυνθο», δεν αποχωρώ και θα συμμετέχω στις διαδικασίες του συνδυασμού, την πορεία μου σε αυτόν δεν την χαρίζω σε κανέναν, όμως στις διαδικασίες αυτές δεν βλέπω να εκφράζεται το νέο. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα δούμε αν συμφωνούμε ως συνδυασμός, αν υπάρχει ενότητα.

Έχω εκφράσει τις απόψεις μου και τις διαφωνίες μου εντός του συνδυασμού, τις γνωρίζει ο κ. Αρμένης. Πρέπει να αλλάξουμε πορεία, να ανοίξουμε τις πόρτες μας και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους χωρίς αποκλεισμούς.
Όταν αποχώρησε ο κ. Μποζίκης υπερψήφισα ως νέο επικεφαλής τον κ. Αρμένη που είναι συνδετικός κρίκος και άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά τώρα πρέπει να πάμε σε κάτι νέο.

Σαν συνδυασμός, σαν μια αυτοδιοικητική ομάδα, συνυπήρξαμε άνθρωποι που πέτυχαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Ξένος στον σύνδεσμο καθαριότητας και ο Παναγιώτης Αβράμης στην ύδρευση, αλλά και άλλοι σε τομείς διαφορετικούς, όπως ο Γιώργος Αρμένης που ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν άψογος. Θα έλεγα ότι ο Στέλιος Μποζίκης ως δήμαρχος ήταν τυχερός που ηγείτο αυτού του συνδυασμού, που έδωσε λύσεις και είχε γνώση της διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Φυσικά κάναμε και λάθη, αλλά οι πολιτικές συνεργασίες ήταν αυτές που μας έστειλαν στην αντιπολίτευση.

Θέλουμε να συμμετέχουν άπαντες στις διεργασίες του συνδυασμού μας, δεν είμαστε ένα κλειστό κλαμπ, να ανοίξουμε τη συζήτηση με τη κοινωνία, να προσκαλέσουμε νέους ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμάς. Τους θέλουμε ναι ή όχι; 

Ο κ. Νιοτόπουλος ουδέποτε χαρακτήρισε και κατηγόρησε τον συνδυασμό μας. Εφόσον ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που δεν θα έχει κομματική γραμμή, σαφώς και μπορεί να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Ζακύνθου.
Δεν αποκλείω καμιά συνεργασία με οποιαδήποτε αυτοδοικητική ομάδα, μπορώ να συνυπάρξω με τον οποιονδήποτε έχει τις ίδιες απόψεις με μένα, εκτός από αυτούς που στο παρελθόν μας χαρακτήρισαν, μας λοιδόρησαν και μας κατηγόρησαν. Η γραμμή του κ. Κασιμάτη δεν έχει καμιά σχέση με μένα, δεν ταυτίζεται, επομένως δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του.

Οι Ζακυνθινοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους, ο Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη,  υπάρχουν και τα χωριά. Υπάρχουν ζητήματα, προβλήματα κυρίως στα ορεινά, για τα οποία θα έπρεπε να έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, όλοι εμείς που προερχόμαστε από τα ορεινά, μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν αποκλείω συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων των ορεινών κοινοτήτων.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: