Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Κώστας Χρυσόγονος (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής)

Κώστας Χρυσόγονος
Κώστας Χρυσόγονος
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής

«Εκτός τόπου και χρόνου οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, γενικόλογες, με παροχολογία και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο. Η Δ.Ε.Θ ήταν μια φιέστα χωρίς πραγματικό αντίκρισμα, παραδοσιακά, εξαγγελίες του εκάστοτε Πρωθυπουργού.

Η χώρα δεν είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη, έχουμε πολύ υψηλή ανεργία και δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος. Αν η χώρα δεν μπει σε ισχυρή τροχιά ανάπτυξης θα χρεοκοπήσουμε και πάλι, θα πάμε εκ νέου να ζητιανεύουμε χρήματα από τους δανειστές. Ασφαλώς και μας επηρεάζει το διεθνές οικονομικό κλίμα, αλλά η μόνη λύση είναι να βάλουμε ένα τέλος στις διαχρονικές παθογένειες του κράτους. Παράγουμε λιγότερα από όσα θα έπρεπε, εκτός από τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους, όλες οι άλλες χώρες μας ξεπερνούν στο παραγόμενο κατά κεφαλή εισόδημα. Πρέπει να αλλάξουμε πορεία, να μπει ένα τέλος στο λεγόμενο πελατειακό κράτος.

Υπάρχει, έστω και προσωρινά, ένα περιθώριο για να μην γίνουν περικοπές κύριων συντάξεων, αλλά μακροπρόθεσμα το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο, σε είκοσι χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις. Πρέπει να δούμε το ζήτημα σε βάθος χρόνου, όχι κοντόφθαλμα.

Στη Θεσσαλονίκη είχαμε ένα επεισοδιακό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση, είναι πιθανό να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή με ψήφους από το ΠΟΤΑΜΙ ή και άλλους ανεξάρτητους Βουλευτές, αλλά θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση, ίσως να μην αντέξει μέχρι τέλους η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.
Απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επί των παρόντων Βουλευτών θα απαιτηθεί στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Έχω ακούσει πολλές φορές τον κ. Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο και με έχει απογοητεύσει, έτσι σήμερα προτίμησα να μην τον ακούσω και να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: