Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, πρόεδρος κόμματος «Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος)

Νότης Μαριάς
Νότης Μαριάς
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, πρόεδρος κόμματος «Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος

«Κατασκευασμένες ειδήσεις, κυρίως από την ΕΡΤ, ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός σήκωσε ανάστημα απέναντι στους δανειστές στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι υπήρξε σύγκρουση Τσίπρα με ΝΔ. Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας συγκρούστηκε με τις ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, εμφανίστηκε υποτακτικός, μίλησε μόνο με γενικολογίες χωρίς καμιά ουσία. Γλύφει τους δανειστές για να κερδίσει την εύνοιά τους, μήπως και καταφέρει να μην περικοπούν οι συντάξεις. Δεν τα έβαλε μαζί τους και δεν υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτά που είπε περί ενωμένης Ευρώπης και αλλαγής ρότας, είναι τετριμμένα,  τα λένε παιδιά του δημοτικού, μίλησε χωρίς να έχει όραμα, ούτε καν αναφέρθηκε στον μηχανισμό σταθερότητας. Μόνο εκθέσεις ιδεών ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό.

Προσωπικά μίλησα σε επίπεδο αρχηγών, ως επικεφαλής της 3ης κατά σειρά μεγαλύτερης ομάδας Ευρωβουλευτών, των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Ρώτησα τον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα πράγματα, όπως, που πήγαν τα 288 δις ευρώ από τα δάνεια που πήραμε, χρήματα που ο ίδιος ο κ. Ντάισεμπλουμ έλεγε ότι επέστρεψαν στις τράπεζες.
Τον ρώτησα τι θα κάνει με τις Γερμανικές αποζημιώσεις και αν θα τις εγγράψει στον προϋπολογισμό, όπως κάποτε έλεγε. Επίσης τον κάλεσα να κάνει λογιστικό έλεγχο του χρέους, αφού έχει το δικαίωμα να το κάνει. Σε τίποτα από όλα αυτά δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας, προτίμησε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε τζάμπα μάγκα τον κ. Ζάεφ, που αύριο θα έρθει στο Ευρωκοινοβούλιο και θα μιλήσει. Θα πει ότι είναι Μακεδόνας, θα κάνει αναφορά για Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, θα τον χειροκροτήσουν και θα ισχυροποιήσει την θέση του. Αν επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, μετά δεν μπορεί να αλλάξει ή να ακυρωθεί.

Ο κ. Τσίπρας είναι γαντζωμένος στην εξουσία και θεωρώ ότι εθνικές εκλογές θα έχουμε τον Οκτώβριο του 2019, εκτός και αν προκύψει κάτι το συγκλονιστικό. Το τι λέει ο κ. Καμμένος για το Μακεδονικό, έχει μεγάλη απόσταση από το τι θα κάνει.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: