Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Κώστας Τζαβάρας (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας)

Κώστας Τζαβάρας
Κώστας Τζαβάρας
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας

«Αν καθόταν ο Κώστας Καραμανλής και απαντούσε στην κάθε κυρία Παπακώστα και στον κάθε κ. Καμμένο, δεν θα ήταν αυτός που είναι. Ο Καραμανλισμός δεν έχει σχέση με αυτά τα πρόσωπα, ούτε με τους κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ και τον ουσιαστικό εκπρόσωπό τους τον κ. Τσίπρα. Ο Κώστας Καραμανλής επί Πρωθυπουργίας του δεν ανέθεσε απολύτως τίποτα στην κυρία Παπακώστα.
Η ΝΔ είναι ο αυθεντικός διάδοχος του Καραμανλισμού, αυτοί που τον επικαλούνται ας κοιταχτούν στον καθρέπτη για τις πράξεις τους, δεν έχουν καμιά δικαιολογία για τα όσα έχουν κάνει.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ της πολιτικής και του θεάτρου. Ο κ. Τσίπρας μας έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουμε τι σημαίνει να είναι κάποιος επιτυχημένος ηθοποιός και αποτυχημένος Πρωθυπουργός. Άλλα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, άλλα όταν έγινε κυβέρνηση, άλλα μετά που μας έφερε το 3ο μνημόνιο, άλλα σε προηγούμενες Δ.Ε.Θ, άλλα στη πρόσφατη Δ.Ε.Θ και άλλα χθες στο Ευρωκοινοβούλιο. Η αυταπάτη που επικαλούνται είναι η βασική συνταγή της υποκριτικής. Είδαμε το μεγαλείο της υποκριτικής του, στη περίφημη συνεδρίαση του συντονιστικού για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στη ΝΔ κάνουμε πολιτική με φιλελεύθερη προσέγγιση, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, θέλουν το κράτος να απορροφήσει την κοινωνία. Εμείς υπερασπιζόμαστε την κοινωνία χωρίς το κράτος να είναι ο μεγάλος πατερούλης. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας δηλωμένος κομμουνιστής σε μια χώρα με ελεύθερη οικονομία, τι πιο σχιζοφρενικό; Γιατί ο λαός να ανέχεται αυτή τη σχιζοφρένεια;

Η προπαγάνδα της ΕΡΤ και άλλων ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να μπερδεύουν τα μνημόνια με τα προγράμματα χρηματοδότησης. Κανένα μνημόνιο δεν έληξε, τα μνημόνια δεν έχουν ημερομηνία λήξης, αφού έχουν υπογραφεί μέτρα που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, όπως πλεονάσματα του 2,5% έως το 2060 και ταμείο αποκρατικοποιήσεων για σχεδόν 99 χρόνια. Μπορεί το πρόγραμμα χρηματοδότησης να έληξε αλλά σήμερα αδυνατούμε να προσεγγίσουμε τις διεθνείς αγορές για να δανειστούμε, όταν τα επιτόκια των Ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στο 4,5%.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα παραλάβει ένα διαλυμένο κράτος. Θα λάβουμε άμεσα μέτρα, όπως μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση φορολογίας και προσέλκυση ξένων μεγάλων επενδυτών. Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: